Κεντρική Basket League Άρης “Νικήσαμε με την σκληράδα στην άμυνα…”

“Νικήσαμε με την σκληράδα στην άμυνα…”

aksantho

aksanthoΕδωσε σημαντικές βοήθειες στον Άρη ο Βασίλης Ξανθόπουλος όσον αφορά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ των “κιτρίνων” με 16 πόντους και αυτό το αποτέλεσμα “ήρθε” την μέρα (29/4) των γενεθλίων του. Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής τόνισε:

“Ηταν δώρο γενεθλίων… Είμαι χαρούμενος που μια τέτοια μέρα κερδίσαμε τον μεγάλο μας αντίπαλο. Είναι μία νίκη σε μία σειρά παιχνιδιών. Ήταν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, όπως και τα προηγούμενα που παίξαμε. Ελπίζω να κερδίσουμε στην Πυλαία που είναι δύσκολο αλλά θα έλεγα πως μέσω της άμυνά μας, γιατί ήμασταν καλοί αμυντικά, καταφέραμε να φτάσουμε στην νίκη”.

Για την μεγάλη αστοχία των Άρη και ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ παίζει μια συγκεκριμένη άμυνα. Για άλλο ένα παιχνίδι εμείς δεν τα βάλαμε, ήμασταν και άστοχοι στις βολές. Παρ’ όλα αυτά όπως είχα πει και στην Πυλαία και εκείνο το παιχνίδι (σ.σ. της κανονικής περιόδου) θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει μέσα από την άμυνά μας. Επιθετικά δεν είμαστε τόσο καλοί γιατί μας λείπουν παίκτες. Παίζουμε με τρεις Αμερικανούς. Τα παιδιά προσπαθούν, ο Αντουάν (σ.σ. Σκοτ) ήταν πολύ θετικός για πρώτο παιχνίδι και βοήθησε, ο Τζάκσον επίσης, ο Ντραγκίτσεβιτς προσπάθησε. Το παιχνίδι το κερδίσαμε από την σκληράδα που βγάλαμε στην άμυνα”.

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193). Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και φυσικά αυτά του Αρη!

Για την επιθετική αδυναμία των “κιτρίνων”: “Το ίδιο πρέπει να σκεφτεί και ο ΠΑΟΚ γιατί κι αυτός έχει βάλει σε όλα τα παιχνίδια λίγους πόντους. Εμείς θα ασχοληθούμε με την δική μας ομάδα και ελπίζω να συνεχίσουμε νικηφόρα”.

Για το ότι ο Πρίφτης τόνισε πως το άγχος ήταν τόσο μεγάλο για τους παίκτες στην παράταση: “Μετά την λήξη της κανονικής περιόδου, οι πιθανότητες ήταν με τον ΠΑΟΚ γιατί έχει γυρίσει παιχνίδι επτά πόντων μέσα σε 36 δευτερόλεπτα. Το ότι δεν μπορούσαμε κάποιοι να προχωρήσουμε, δεν είναι μόνο από το άγχος, είναι και από την κούραση… Εμείς δεν προερχόμασταν από σειρά παιχνιδιών, κάτι που φάνηκε. Κακά τα ψέματα, αυτό ωφέλησε τον ΠΑΟΚ. Έχει παίξει δύο παιχνίδια με το Λαύριο ενώ εμείς ξεκουραστήκαμε. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε κάποιο φιλικό γιατί στην Α2 είχαν υποχρεώσεις.

Ο ΠΑΟΚ είχε ρυθμό παιχνιδιών, είχε την ξεκούραση γιατί κάλλιστα θα μπορούσε η σειρά να ξεκινήσει την Τετάρτη, από την στιγμή που τελείωσε Σάββατο. Παρ’ όλα αυτά παίξαμε Σάββατο. Την Πέμπτη προσωπικά είπα στον κόουτς ότι «κουράστηκα» να κάνω προπόνηση και ήθελα να παίξω αγώνα. Είχαμε όλη την καλή διάθεση να πιέσουμε στο γήπεδο, αλλά δεν μας βγήκε. Στο πρώτο πεντάλεπτο μας έβαλαν ντράιβ που υπό άλλες συνθήκες δεν τα τρώμε, αλλά επειδή είχαμε την επιθυμία να πιέσουμε, ο ΠΑΟΚ έβαλε αυτά τα ντράιβ. Παρά το γεγονός όμως ότι αυτό δεν μας ωφέλησε, το ματς πήγε στην παράταση και ήμασταν κουρασμένοι. Καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη νίκη κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…