Κεντρική NBA Μια βραδιά γεμάτη ρεκόρ από τον Λεμπρόν! (vid+pics)
NBA

Μια βραδιά γεμάτη ρεκόρ από τον Λεμπρόν! (vid+pics)

lebron james cavaliers

lebron-james-cavaliers

Ο Λεμπρόν Τζέιμς κατέγραψε μια μοναδική “εποποιία” στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον των Ιντιάνα Πέισερς, με 41 πόντους, 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ! Χάρη στη δική του καθοδήγηση και σε ένα “μαγικό”, 2ο ημίχρονο, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επικράτησαν με 114-119 των Ιντιάνα Πέισερς, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη ανατροπή ημιχρόνου στην ιστορία των πλέι-οφς. Ο “βασιλιάς” κατάφερε να γράψει ιστορία με πολλαπλούς τρόπους, αποδεικνύοντας τον λόγο που εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας που πατάει το πόδι του στη Γη αυτή τη στιγμή!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qVvF5w0HwyQ]

Συγκεκριμένα, ο Τζέιμς έφθασε τους 5.670 πόντους καριέρας στα πλέι-οφς, φθάνοντας στην 3η θέση της κατάταξης και ξεπερνώντας τον Κόμπι Μπράιαντ! Πλέον απέχει μόλις 93 πόντους από τον δεύτερο, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και 317 από την απόλυτη κορυφή, την οποία κατέχει ο Μάικλ Τζόρνταν. Είναι μάλλον θέμα χρόνου να ξεπεράσει τον “Air” και λογικά θα το κατορθώσει πριν από την ολοκλήρωση των φετινών πλέι-οφς!

Ακόμη, ο Λεμπρόν συνεισέφερε άμεσα (με δικό του καλάθι ή ασίστ) στους 73 από τους 119 πόντους της ομάδας του, θέτοντας νέο ρεκόρ καριέρας ενώ το χθεσινό ήταν το 14ο παιχνίδι του στα πλέι-οφ με +30 πόντους και +10 ασίστ, με τον Μάικλ Τζόρνταν να είναι ο μόνος που έχει περισσότερα! Φυσικά, παραμένει στη 2η θέση, όσον αφορά τα περισσότερα τριπλ-νταμπλ στην post-season, με 17, όντας πίσω από τον Μάτζικ Τζόνσον (30) ενώ είναι ο 2ος παίκτης, μετά τον Όσκαρ Ρόμπερτσον, που πετυχαίνει τριπλ-νταμπλ με +40 πόντους σε αγώνα πλέι-οφς εις διπλούν!

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…