Κεντρική NBA Κυριαρχία και ευρεία νίκη για τους Χοκς (vids)
NBA

Κυριαρχία και ευρεία νίκη για τους Χοκς (vids)

dennis schroeder hawks

dennis-schroeder-hawks

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί στη Philips Arena, με τους Ατλάντα Χοκς να ξεφεύγουν από νωρίς στο σκορ και να συντρίβουν τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς με 116-98. Η σειρά πλέον βρίσκεται στο 2-1 υπέρ των “μάγων” αλλά οι γηπεδούχοι φρόντισαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ενόψει της συνέχειας. Η 1η περίοδος έληξε με σκορ 38-20 και η Ατλάντα έχτισε πάνω στο προβάδισμα αυτό, διατηρώντας διψήφια διαφορά μέχρι την ολοκλήρωση του ματς. Το “καυτό” δίδυμο των Ντένις Σρούντερ και Πολ Μίλσαπ έκανε τη διαφορά, με τον Γερμανό πόιντ-γκαρντ να κάνει ίσως το κορυφαίο παιχνίδι της καριέρας του.

Ο Σρούντερ σταμάτησε στους 27 πόντους, με 10/22 σουτ ενώ μοίρασε 9 ασίστ, σε μόλις 31 λεπτά συμμετοχής! Ήταν καταπληκτικός στις επιθέσεις μετά το σκριν, βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα εκτελεστικά ενώ τροφοδοτούσε εξαιρετικά τους συμπαίκτες του, ειδικά στο πικ-εν-ρολ. Σε αρκετές περιστάσεις, “μπούκαρε” ο ίδιος στη ρακέτα, με τους Γουίζαρντς να αποδεικνύονται ανεπαρκείς, όσον αφορά την προστασία του καλαθιού. Ο Σρούντερ σημείωσε τους 20 από τους 27 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, όντας ο στυλοβάτης της εκπληκτικής εμφάνισης των “γερακιών”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7Thb34MyEb0]Από την άλλη, ο Μίλσαπ είχε τρομερή, all-around προσφορά, με 29 πόντους, 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 τάπες, με 12/20 σουτ! Με έναν τρομερό συνδυασμό σκληράδας και τεχνικής, ο σταρ της Ατλάντα “διέλυσε” τη φροντ-λάιν των αντιπάλων, με δυναμικές κινήσεις στο ποστ, επιθετικά ριμπάουντ και σουτ μέσης απόστασης. Λειτουργούσε συχνά σαν “σκαλοπάτι”, προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα η κυκλοφορία της μπάλας, πασάροντας εξαιρετικά στους σουτέρ ενώ έδωσε δυναμικές “μάχες” στους αιθέρες, κερδίζοντας την πλειοψηφία αυτών.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Kv2aXTZrVEA]

Από πλευράς Γουιζαρντς, ο Τζον Γουολ ήταν ο μόνος που διασώθηκε από το “ναυάγιο”, με 29 πόντους, 7 ασίστ και 10/12 σουτ, όντας απελπιστικά μόνος. Η γραμμή ψηλών βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα ενώ ο Μπράντλεϊ Μπιλ δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, με 6/20 σουτ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zFkJyyoCOsE]

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…