Κεντρική NBA Ιδού το “κλειδί” της ανατροπής των Ράπτορς!
NBA

Ιδού το “κλειδί” της ανατροπής των Ράπτορς!

demar derozan serge ibaka raptors

demar-derozan-serge-ibaka-raptors

Οι Τορόντο Ράπτορς έχουν καταφέρει να γυρίσουν ανάποδα τη σειρά εναντίον των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μετατρέποντας το αρχικό 1-2 σε 3-2! Ο αργός ρυθμός, η εμπειρία και η ευστοχία του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν στο 4ο ματς συνδυάστηκαν με την επιθετική πανδαισία, την κίνηση της μπάλας και την εμφάνιση του Νόρμαν Πάουελ στο 5ο παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι Καναδοί να έχουν πλέον δύο ευκαιρίες να “καθαρίσουν” την πρόκριση! Το χρονικό σημείο, όμως, που η ψυχολογία της ομάδας άλλαξε δεν συνέβη εντός παρκέ…

Συγκεκριμένα, μετά το 3ο παιχνίδι της σειράς, όπου οι Ράπτορς ηττήθηκαν κατά κράτος, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φορτισμένη, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης βίντεο (film session), κάτι που ανάγκασε τον “διακόπτη” της ομάδας να γυρίσει, σύμφωνα με τον φόργουορντ της ομάδας, ΝτεΜάρ Κάρολ: “Η ατμόσφαιρα ήταν έντονη ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές. Πολλές φορές, αυτό μπορεί να είναι αμφίδρομο. Μπορεί να πάει άσχημα, μπορεί, όμως να πάει και καλά. Εγώ νιώθω ότι ανασυγκροτηθήκαμε και εντοπίσαμε το πρόβλημα”.

Από την άλλη, ο ΝτεΡόζαν έκανε μια εύστοχη σύγκριση, παραλληλίζοντας μια ερωτική σχέση με την κατάσταση της ομάδας: “Κάποιες φορές θα μαλώσετε με τη δικιά σας, σωστά; Την επόμενη μέρα θα της πείτε, όμως, να πάτε μαζί για φαγητό. Θα περάσετε ωραία και όλα θα κυλούν ομαλά, μέχρι την επόμενη “τρικυμία”. Συμβαίνουν αυτά. Είμαστε μαζί περισσότερο απ’όσο με τις οικογένειές μας. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού και αντιδρούμε μέσα από αυτό. Κάποιες φορές είναι απαραίτητο και δεν χρειάζεται να γίνεται μεγάλο θέμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…