Κεντρική NBA Η σκιαγράφηση της μοναδικής εμφάνισης του Νενέ (vid+pics)
NBA

Η σκιαγράφηση της μοναδικής εμφάνισης του Νενέ (vid+pics)

nene steven adams

nene-steven-adams

Ο Νενέ Χιλάριο βαδίζει στο 35ο έτος της ηλικίας του, με τον Βραζιλιάνο σέντερ να μοιάζει αναγεννημένος στο Χιούστον, υπό τις οδηγίες του Μάικ Ντ’Αντόνι. Οι αθλητικές του ικανότητες και ο δυναμισμός του τον καθιστούν ως πολύτιμο “γρανάζι” της μηχανής των Ρόκετς και στο χθεσινό, 4ο παιχνίδι της σειράς εναντίον των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έκανε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του!

 

Ο Νενέ τελείωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους, 10 ριμπάουντ και 12/12 σουτ σε 25 λεπτά συμμετοχής! Μάλιστα, πέτυχε και το καλάθι που έκρινε την αναμέτρηση, με 11.6” πριν από τη λήξη, κερδίζοντας και το φάουλ από τον, αφελή, Τζέρεμι Γκραντ. Χάρη στην εύστοχη βολή του, το Χιούστον απέκτησε προβάδισμα 4 πόντων και “καθάρισε” την αναμέτρηση.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AiQH_TSfLXc]

Με την εμφάνιση αυτή, ο Νενέ έγινε μόλις ο 2ος παίκτης στην ιστορία των πλέι-οφς με +20 πόντους, +10 ριμπάουντ και 100% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ, μετά τον μυθικό Γουίλτ Τσάμπερλεϊν! Ακόμη, είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία της post-season που ευστοχεί σε τόσα σουτ δίχως να αστοχήσει, μαζί με τον Λάρι ΜακΝίλ το 1975.

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τους αριθμούς του παιχνιδιού, αποδεικνύεται ότι οι Ρόκετς ίσως να μην είχαν φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Οκλαχόμα, δίχως τον Νενέ. Ειδικότερα, οι Ρόκετς ήταν κατά 23 πόντους καλύτεροι από τους Θάντερ με τον Νενέ ως μοναδικό σέντερ στο παρκέ, εκτελώντας με 54% στα σουτ εντός πεδιάς, έναντι μόλις 39% των αντιπάλων. Ακόμη, οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 1/6 σουτ, όταν ο Νενέ μάρκαρε το σουτ ενώ, αν συγκρίνει κανείς τις επιδόσεις του Βραζιλιάνου με τις αντίστοιχες των “παγκιτών” της Οκλαχόμα, τότε αντιλαμβάνεται τον αντίκτυπο. Οι 5 παίκτες των Θάντερ που ήρθαν από τον πάγκο είχαν συνολικά 22 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο Νενέ είχε από μόνος του 28 πόντους και 10 ριμπάουντ, “καταπίνοντας” τους αντιπάλους!

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AiQH_TSfLXc]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…