Κεντρική NBA Επιβίωσαν στο “θρίλερ” οι Καβς! (vids)
NBA

Επιβίωσαν στο “θρίλερ” οι Καβς! (vids)

lebron james paul george 2

lebron-james-paul-george

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο από αμυντικές ανισορροπίες, εξαιρετικές παρουσίες των σταρ και εξαιρετικό φινάλε, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς κατόρθωσαν να μπουν με το δεξί στα φετινά πλέι-οφς, επικρατώντας των Ιντιάνα Πέισερς με 109-108. Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν η κυρίαρχη φιγούρα του αγώνα, κερδίζοντας για 12η σερί φορά σε εναρκτήριο παιχνίδι της post-season (ρεκόρ στην ιστορία του NBA), με τον Πολ Τζορτζ να στέκεται περήφανα ως το αντίπαλο δέος του. Η Ιντιάνα είχε την ευκαιρία να νικήσει στο τέλος αλλά η run-n-jump άμυνα του Λεμπρόν ανάγκασε τον Τζορτζ να πασάρει στον Σι Τζέι Μάιλς, με τον τελευταίο να αστοχεί στην εκπνοή.

Ο “βασιλιάς” ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, γυρίζοντας τον διακόπτη σε “play-off mode”. Συνολικά είχε 32 πόντους, 13 ασίστ και 6 ριμπάουντ, με 12/20 σουτ και 6/9 βολές, σε 42 λεπτά συμμετοχής! Εφορμούσε με πρωτοφανή δύναμη προς το καλάθι, σκοράροντας στο τρανζίσιον αλλά και στο ποστ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι Πέισερς άλλαζαν συνεχώς στα μαρκαρίσματα. Όσον αφορά τον δημιουργικό τομέα, διέβλεπε κάθε γραμμή πάσας, όντας συχνά στο high-post ενώ δεν δυσκολευόταν να δίνει την μπάλα σε οποιονδήποτε αμαρκάριστο σουτέρ, ακόμη και αν εκείνοι βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Xr_aUcr9tJ4]

Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Κάιρι Έρβινγκ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στα τελειώματα κοντά στο καλάθι, με 10/18 δίποντα. Μπορεί οι εκτελέσεις του από μακριά να μην ήταν εξίσου αποδοτικές (1/9 τρίποντα) αλλά συνέβαλλε τα μέγιστα, παίζοντας, μάλιστα, καθοριστικές άμυνες στα τελευταία λεπτά.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=M4fyjvnXtWo]

Από πλευράς ηττημένων, ο Τζορτζ είχε 29 πόντους με 6/8 τρίποντα, όντας ο απόλυτος μπροστάρης της ομάδας του, κυρίως στο 1ο ημίχρονο. Ο Λανς Στίβενσον ήταν η ευχάριστη έκπληξη, με τον “Born Ready” να σταματά στους 16 πόντους, έχοντας καταπληκτική παρουσία στην τελευταία περίοδο ενώ ο Τζεφ Τιγκ είχε 15, αν και δεν ήταν θετικός στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Οι αμυντικές ατασθαλίες των Καβς, όμως, μπορούν να δίνουν το δικαίωμα στους Πέισερς να ελπίζουν για κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=siM0tk8pBeA]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…