Κεντρική NBA Δεύτερο “break” και προβάδισμα πρόκρισης για τη Γιούτα! (vids)
NBA

Δεύτερο “break” και προβάδισμα πρόκρισης για τη Γιούτα! (vids)

gordon hayward jazz

gordon-hayward-jazz

Ο Γκόρντον Χέιγουορντ επέστρεψε δριμύτερος μετά την τροφική δηλητηρίαση που τον ταλαιπώρησε στο προηγούμενο ματς, οδηγώντας τους Γιούτα Τζαζ σε ένα τεράστιο διπλό επί των Λος Άντζελες, με 92-96! Έτσι, οι “μορμόνοι” έχουν πλέον προβάδισμα με 3-2 στις νίκες και θα έχουν την ευκαιρία να “καθαρίσουν” την υπόθεση-πρόκριση στην έδρα τους. Ο Τζόε Τζόνσον προσέφερε τη συνηθισμένη, clutch παρουσία του, ο Ρόντνι Χουντ ήταν εξαιρετικός στην τελευταία περίοδο ενώ η Γιούτα είχε τον έλεγχο της ρακέτας (34 πόντοι έναντι 28). Στον αντίποδα, άλλη μια σπουδαία εμφάνιση του Κρις Πολ πήγε στράφι ενώ ο Τζέι Τζέι Ρέντικ έκανε το πρώτο του θετικό παιχνίδι στην σειρά αλλά δεν ήταν αρκετό.

Ο Χέιγουορντ έκανε εξαιρετική δουλειά, με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, εκτελώντας με 56.3% εντός πεδιάς. Ήταν τρομερός, όσον αφορά τη δημιουργία του δικού του σουτ ενώ έκανε “θραύση” και σε spot-up συνθήκες, είτε βγαίνοντας από το σκριν, είτε ευρισκόμενος στην περιφέρεια. Στην τελευταία περίοδο σημείωσε 9 υπερπολύτιμους πόντους, σκοράροντας και κερδίζοντας φάουλ, με τη συνεισφορά του να είναι ανεκτίμητη.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4B_fFxH5K6E]

Ο Τζόνσον έκανε και πάλι το “θαύμα” του στα κρίσιμα σημεία, σκοράροντας το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα, με 19.2” για τη λήξη, στέλνοντας τη διαφορά στους 5 πόντους (92-87). Συνολικά είχε 14 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον “γερόλυκο” της Γιούτα να εξακολουθεί να είναι αποδοτικός μέσω αργών και “σαδιστικών” φάσεων απομόνωσης. Σπουδαίος ήταν και ο Ρόντνι Χουντ, με 16 πόντους και 4/10 τρίποντα, 3 εκ των οποίων στην 4η περίοδο!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0f745fdVCA4]

Από την άλλη, ο Κρις Πολ δεν κατάφερε να φθάσει στην “πηγή”, παρά τους 28 πόντους και τις 9 ασίστ του, σε ένα παιχνίδι-μικρογραφία της καριέρας του: Εξαιρετική προσωπική απόδοση, ομαδική αποτυχία στις λεπτομέρειες. Ο Ρέντικ ξέσπασε, με 26 πόντους και 3/7 τρίποντα ενώ ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν είχε 14 πόντους και 12 ριμπάουντ. Οι Κλίπερς κατάφεραν να επιστρέψουν από το -11 της 4ης περιόδου, ισοφαρίζοντας το ματς σε 69-69 αλλά οι Τζαζ ήταν “εφτάψυχοι”, τρέχοντας νέο σερί 8-0, δίχως να χάσουν ξανά το προβάδισμα ως το τέλος. Οι Τζαζ ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους, τόσο σε πόντους 2ης ευκαιρίας όσο και στο τρανζίσιον, με τη μόνη θετική είδηση για τους γηπεδούχους να είναι η επιστροφή του Όστιν Ρίβερς στην αγωνιστική δράση.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=83XK55EA1q8]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…