Κεντρική NBA Αβέβαιο το μέλλον του Γουέιντ στο Σικάγο
NBA

Αβέβαιο το μέλλον του Γουέιντ στο Σικάγο

dwyane wade bulls celtics

dwyane-wade-bulls-celtics

Οι Σικάγο Μπουλς ολοκλήρωσαν μια επιεικώς μέτρια σεζόν, τερματίζοντας στην 8η θέση της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 41-41 ενώ αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο των πλέι-οφς από τους Μπόστον Σέλτικς με 4-2. Η ένδεια στο περιφερειακό σουτ, ο αργός ρυθμός και οι αναποτελεσματικές πεντάδες του κόουτς, Φρεντ Χόιμπεργκ σημάδεψαν τη φετινή σεζόν των “ταύρων”, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Ραζόν Ρόντο στην post-season, ο οποίος αποδείχθηκε καθοριστικός. Οι ελπίδες πρωταθλητισμού έχουν εξανεμιστεί εν τη γενέσει τους αλλά αυτό δεν δείχνει να επηρεάσει το μέλλον του Ντουέιν Γουέιντ.

Δεν χρειάζεται να κυνηγήσω το δακτυλίδι“, τόνισε ο 35χρονος σταρ, ο οποίος υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι, ύψους 47 εκατομμυρίων δολαρίων, με τη θέληση του ίδιου να καθορίζει το αν θα συνεχίσει και τη 2η σεζόν στην ομάδα (player option). Ο Γουέιντ είχε 18.3 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ ανά αγώνα στην κανονική περίοδο και 15 πόντους ανά αγώνα στα πλέι-οφς αλλά με μόλις 37.2% στα σουτ εντός πεδιάς, παραμένοντας σε υψηλό επίπεδο, συγκριτικά με την ηλικία του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Γουέιντ έχει πληθώρα επιλογών στην ηλικία αυτή, όντας ικανός να συμβιβαστεί με οποιονδήποτε ρόλο: “Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για μένα, ειδικά σε αυτό το σημείο της καριέρας μου. Είναι μια μεγάλη πολυτέλεια για μένα να κυνηγήσω το πρωτάθλημα, σε περίπτωση που το επιθυμώ. Επίσης, μπορώ να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου σε νεαρότερους παίκτες. Θα αποδεχθώ οποιονδήποτε ρόλο έχω. Κάποιες φορές θα είμαι η πρώτη επιλογή, κάποιες άλλες η δεύτερη ενώ φέτος κλήθηκα να είμαι η τρίτη και η τέταρτη. Τα πάντα αλλάζουν και εσύ θες να είσαι ο καλύτερος σε ό,τι ρόλο σου δίνεται. Έτσι ήμουν πάντα και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…