Κεντρική NBA Αποθέωσε τον Γουέστμπρουκ ο Όσκαρ Ρόμπερτσον!
NBA

Αποθέωσε τον Γουέστμπρουκ ο Όσκαρ Ρόμπερτσον!

oscar robertson cincinnati

oscar-robertson-cincinnati

Με άρθρο του στην ιστοσελίδα theundefeated.com, ο θρυλικός Όσκαρ Ρόμπερτσον αποθέωσε τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, μιλώντας για το αντίκτυπο των ιστορικών επιδόσεών του, τον λόγο που θεωρεί ότι ο “Westbeast” πρέπει να ανακηρυχθεί MVP της φετινής σεζόν ενώ έκανε και μια ιστορική αναδρομή στα χρόνια που μεσουρανούσε στο NBA.

“Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος για αυτόν. Ράσελ Γουέστμπρουκ, συγχαρητήρια για την καταπληκτική σεζόν σου. Οι μέσοι όροι του είναι παρόμοιοι με τους δικούς μου ενώ είναι πρώτος σκόρερ με αρκετά μεγάλη διαφορά. Ακόμη, ισοφάρισε άλλο ένα δικό μου ρεκόρ, καθώς έγινε ο 2ος γκαρντ που προηγείται όλων των συμπαικτών του σε ριμπάουντ (10.7). Τέλος, ξεπέρασε και τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, όσον αφορά τα συνολικά τριπλ-νταμπλ στην καριέρα του, με 79. Αν μείνει υγιής, δεν υπάρχει λόγος να μην σπάσει το δικό μου ρεκόρ (181), του Μάτζικ (138) και του Κιντ (107)”.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Αν κάποιος έσπασε το ρεκόρ σου, αυτό σημαίνει ότι έχει φθάσει σε ένα επίπεδο που οφείλεις να αντιμετωπίσεις με σεβασμό. Το “ταξίδι” του Γουέστμπρουκ, ώστε να σπάσει το ρεκόρ είναι καταπληκτικό και είμαι χαρούμενος που τον συγχαίρω. Το ταξίδι ήταν εξαιρετικό για τον ίδιο, το NBA, το κοινό και τα ΜΜΕ. Έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το παιχνίδι και δίνει αφορμές για συζητήσεις. Θαυμάζω τις all-around ικανότητές του. Είναι ένας εξαίρετος αθλητής που παίζει με ένταση και είναι καταπληκτικό να τον βλέπεις. Θα ήταν τρομερός σε οποιαδήποτε εποχή“.

“Κατά τη γνώμη μου, ο Γουέστμπρουκ είναι ο MVP τη φετινής σεζόν γιατί πήρε πάνω του την επίθεση της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Κέβιν Ντουράντ, επικρατεί έναντι όλων των αντιπάλων πλέι-μέικερ ενώ πρέπει να ανταμειφθεί για τις καταπληκτικές επιδόσεις του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…