Κεντρική NBA Αποχαιρέτησαν το περίφημο “Palace” οι Πίστονς (vid+pics)
NBA

Αποχαιρέτησαν το περίφημο “Palace” οι Πίστονς (vid+pics)

palace of auburn hills

palace-of-auburn-hills

Υπήρξε το “σπίτι” μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στη σύγχρονη ιστορία του NBA επί 29 χρόνια. Δεκάδες θρύλοι, εκατοντάδες ιστορικά σκηνικά και 3 τίτλοι έχουν λάβει χώρα στο ιστορικό αυτό γήπεδο. Οι φανατικοί οπαδοί του Ντιτρόιτ έδιναν πάντα έναν ξεχωριστό τόνο στα εντός έδρας παιχνίδια των Πίστονς, με τους φιλοξενούμενους να δεινοπαθούν, ώστε να αναδειχθούν νικητές. Το χθεσινό παιχνίδι, όμως, των “πιστονιών” εναντίον των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς ήταν και το τελευταίο που διεξήχθη ποτέ στο “Palace of Auburn Hills“.

Οι Πίστονς ηττήθηκαν από τους “μάγους” με 101-105, εξαιτίας των 33 πόντων του Μπράντλεϊ Μπιλ αλλά ουδείς ασχολήθηκε με το τελικό αποτέλεσμα. Η βραδιά ήταν ένα tribute στα γεγονότα και τις ιστορικές φιγούρες που έκαναν τη δική τους “παρέλαση” στο γήπεδο αυτό. Το παιχνίδι αυτό σχετιζόταν καθαρά με την εκτίμηση του παρελθόντος και την ανυπομονησία για το μέλλον, όπως αναφέρει γλαφυρά το ESPN. Όπως είχε γνωστοποιηθεί από το ξεκίνημα της σεζόν, οι Πίστονς μετακομίζουν στο υπερσύγχρονο “Little Caesars Arena” από το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, χωρητικότητας 21.000 θέσεων, όπου μάλιστα θα φιλοξενούνται και τα παιχνίδια της ομάδας χόκεϊ επί πάγου του Ντιτρόιτ, των Red Wings.

little-caesars-arena

Δεκάδες θρύλοι του παρελθόντος έκαναν την εμφάνισή του στο χθεσινό παιχνίδι, όπως ο Αϊζέια Τόμας, ο Ντένις Ρόντμαν και ο Μπεν Γουάλας. Καθ’όλη τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου, τα matrix του γηπέδου έπαιζαν συνεχώς βίντεο από τις κορυφαίες στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο αυτό ενώ στο ημίχρονο, οι παλιοί σταρ της ομάδας μπήκαν στο παρκέ. Μάλιστα, οι Ρόντμαν και Τόμας πόζαραν μαζί με τα 3 πρωταθλήματα των Πίστονς, στα 2 εκ των οποίων (1989, 1990) υπήρξαν απόλυτοι πρωταγωνιστές.

dennis-rodman-isiah-thomas

Οι Πίστονς, λοιπόν αποχαιρετούν το περίφημο “παλάτι”. Ήταν το μέρος όπου πήρε σάρκα και οστά το όνειρο του πρωταθλητισμού, χάρη στον Τόμας, τον Ντούμαρς, τον Αγκουάιρ, τον Ρόντμαν και τον Μαχόρν. Ήταν το μέρος όπου γαλουχήθηκε ένας ανεπανάληπτος σταρ, όπως ο Γκραντ Χιλ. Στο γήπεδο αυτό δημιουργήθηκε η “καμικάζι” πεντάδα των Μπίλαπς-Χάμιλτον-Πρινς-Ρ.Γουάλας-Μπ.Γουάλας, η οποία κυριάρχησε επί μία 6ετία στα παρκέ. Υπήρξαν, φυσικά και οι “μελανές” στιγμές, όπως το ανεπανάληπτο ξύλο του Ρον Αρτέστ με τους οπαδούς. Πλέον, όμως, μια νέα γενιά “χτίζεται” στις τάξεις της ομάδας αλλά η εδραίωσή της θα γίνει μακριά από το Palace

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YHJ982ZyoIw]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…