Κεντρική NBA Απίθανος Γιάννης, break για τους Μπακς! (vid)

Απίθανος Γιάννης, break για τους Μπακς! (vid)

giannis antetokounmpo dunk

giannis-antetokounmpo-dunk

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κινείται σε “ιπτάμενα” στάνταρ και με την αμυντική λειτουργία σε εξαιρετική κατάσταση, οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να πάρουν με το “καλημέρα” το πλεονέκτημα έδρας, επικρατώντας των Τορόντο Ράπτορς με 83-97! Με άγνοια κινδύνου και με αστείρευτη ενέργεια, οι νεαροί παίκτες των “ελαφιών” υποχρέωσαν τους γηπεδούχους να σκοράρουν μόλις 32 πόντους στο 2ο ημίχρονο (!), κατόρθωσαν να κάνουν παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο ενώ φέρθηκαν με άρτια ωριμότητα, κάνοντας μονάχα 5 λάθη στην αναμέτρηση! Φυσικά, ο “Greek freak” ήταν ο κύριος υπαίτιος της ευημερίας των Μπακς!

Γουίζαρντς-Χοκς, Γουόριορς-Μπλέιζερς, Σέλτικς-Μπουλς, Ρόκετς-Θάντερ στο ΝΒΑ και Βαλένθια-Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Ποιοι θα είναι οι νικητές; Η 2winbet.gr θα προσφέρει όλα τα ματς στους πελάτες της με τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς!

Ο Έλληνας σούπερ-σταρ σταμάτησε στους 28 πόντους, με 13/18 σουτ ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και υπέπεσε σε μόλις 1 λάθος, στα 38 λεπτά που αγωνίστηκε! Ο Γιάννης πυροδότησε πληθώρα αιφνιδιασμών για τα “ελάφια”, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν εναντίον μιας ομάδας με εξαιρετικό αμυντικό χαρακτήρα. Έπιασε αρκετές φορές την άμυνα ανοργάνωτη, πραγματοποιώντας εντυπωσιακά τελειώματα πάνω από τη στεφάνη, με τα “θεόρατα” άκρα του και τον τεράστιο διασκελισμό του να τον βοηθούν ιδιαίτερα. Στα τελευταία λεπτά, σκόραρε δις από μέση απόσταση (η μία, μάλιστα, με ένα υπέροχο turnaround) ενώ, μοίρασε και μια καταπληκτική τάπα στον ΝτεΡόζαν, “υπογράφοντας” τον θρίαμβο!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=C6EZ7We_tLQ]

Το Μιλγουόκι ήταν αποφασισμένο από το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Γιάννη να βρίσκει πόντους μέσω αιφνιδιασμών, τον Τόνι Σνελ να μπαίνει ζεστός στην αναμέτρηση και τον Γκρεγκ Μονρό να προσφέρει τις υπερπολύτιμες υπηρεσίες του από το ξεκίνημα. Στον αντίποδα, οι Ράπτορς πραγματοποιούσαν επιθέσεις μονίμως πίσω από σκριν στην μπάλα, με τους ΝτεΡόζαν και Λάουρι να αξιοποιούν τα περισσότερα από αυτά. Στα τελευταία λεπτά, όμως, “σίγησαν”, με αποτέλεσμα το Μιλγουόκι να πάρει “κεφάλι” 8 πόντων (22-30).

Το σκηνικό μεταβλήθηκε στο 2ο δωδεκάλεπτο, με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας να δίνει ποιότητα κάτω από το καλάθι αλλά η πραγματική αλλαγή συνέβη με το πέρασμα του Σερτζ Ιμπάκα στο “5”. Ο πρώην παίκτης των Θάντερ είχε εξαιρετική παρουσία, με 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (19 συνολικά, μαζί με 14 ριμπάουντ) αλλά ο ΝτεΡόζαν ήταν αυτός που ηγούνταν της ομάδας του. Βρίσκοντας τις θέσεις που ήθελε μέσα στο παρκέ, είχε ήδη φθάσει τους 18 πόντους, παίρνοντας φάουλ και διεισδύοντας στο καλάθι. Στον αντίποδα, ο Γιάννης συνέχιζε το “βιολί” του και ο Μάλκολμ Μπρόγκντον αγωνιζόταν με πρωτοφανή ωριμότητα (16 πόντοι) αλλά οι 32 πόντοι που είχαν ήδη δεχθεί οι Μπακς μέσα στο ζωγραφιστό αρκούσαν, ώστε να βρίσκονται πίσω με 5 πόντους (51-46).

 

Με σερί 2-12 στο 2ο ημίχρονο, οι Μπακς πήραν εκ νέου το προβάδισμα, επιβάλλοντας γρήγορο ρυθμό και με τον Θον Μέικερ να τα πηγαίνει εξαιρετικά, όσον αφορά την προστασία του καλαθιού (3 τάπες). Παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης φορτώθηκε με φάουλ, η “ατσάλινη” ομαδική άμυνα αποδείχθηκε ως ο πιο καθοριστικός παράγοντας. Ο Κάιλ Λάουρι βρισκόταν εν τρικυμία, θυμίζοντας τον περσινό, κακό play-off εαυτό του, τελειώνοντας το ματς με μόλις 2/11 σουτ, με την επίθεση των Ράπτορς να γίνεται επικίνδυνα μονοδιάστατη. Τα κερδισμένα φάουλ του ΝτεΡόζαν ήταν η μόνη πηγή σκοραρίσματος και η 3η περίοδος έληξε με σκορ 70-75.

 

Οι Μπακς έχουν χάσει υπέρ τους διαφορές σε αρκετές περιστάσεις φέτος αλλά φρόντισαν να μην απογοητεύσουν χθες. Οι Ράπτορς είχαν φθάσει τα 3/20 σουτ εντός πεδιάς ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ήδη 15 πόντους στο τρανζίσιον. Ο Μονρό ήταν καταπληκτικός, με 14 πόντους και 15 ριμπάουντ, κάνοντας πολύ “βρώμικη” δουλειά, το flow της επίθεσης των Ράπτορς ήταν εξαιρετικό και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, το τελικό αποτέλεσμα φαντάζει ως απόλυτα λογικό. Τελικά, τα “ελάφια” ίσως έχουν περισσότερες πιθανότητες να διακριθούν, συγκριτικά με όσο πίστευε ο κόσμος…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=as3ky8Qy8xE]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…