Κεντρική NBA 50άρα ο Γουέστμπρουκ, ένα σκαλί πιο πάνω οι Ρόκετς! (vids)

50άρα ο Γουέστμπρουκ, ένα σκαλί πιο πάνω οι Ρόκετς! (vids)

russell westbrook james harden

russell-westbrook-james-harden

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ πήρε όλο τον αγώνα στα χέρια του, πετυχαίνοντας το πρώτο τριπλ-νταμπλ στην ιστορία των πλέι-οφς με +50 πόντους! Με 26 χαμένα σουτ, όμως, και μόλις 4/18 προσπάθειες στην περίοδο δεν κατόρθωσε να καθοδηγήσει τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στη νίκη. Οι Χιούστον Ρόκετς κατόρθωσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, χάρη στον Τζέιμς Χάρντεν και τους δύο “παγκίτες” (Γκόρντον, Γουίλιαμς), με αποτέλεσμα να επικρατήσουν με 115-111 και να κάνουν το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά!

Παναθηναϊκός-Φενέρ, ΤΣΣΚΑ-Μπασκόνια στην Euroleague και Πέισερς-Καβαλίερς, Μπακς-Ράπτορς, Γκρίζλις-Σπερς στο ΝΒΑ. Ποιοι θα “βγουν” νικητές; Ολα τα συγκεκριμένα σπουδαία ματς η 2winbet.gr θα τα προσφέρει στους πελάτες της στις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς!

 

 

Ο “Beard” ήταν το απόλυτο σημείο αναφοράς των νικητών, με 35 πόντους, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, ευστοχώντας μόλις σε 7 σουτ εντός πεδιάς αλλά εκτελώντας 18/20 βολές! Οι δυναμικές διεισδύσεις του προς το καλάθι και η άψογη χρήση του σώματός τού επέτρεπε να εκμαιεύει με ευκολία την επαφή, κάτι που κατόρθωνε και στην περιφέρεια. Είναι ο πιο ικανός παίκτης, όσον αφορά την εκμετάλλευση της παραμικρής “περιττής” κίνησης του αμυνόμενου. Με βασικό “όπλο” το κεντρικό πικ-εν-ρολ, έβρισκε drives προς το καλάθι, πολλές φορές από τον κεντρικό διάδρομο ενώ σκόραρε και σε φάσεις απομόνωσης. Ήταν άλλη μια μέρα στο γραφείο για τον υποψήφιο MVP!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=48BkkZtgeag]

Η “καυτή” δυάδα των Λου Γουίλιαμς και Έρικ Γκόρντον έπαιξε και αυτή τον δικό της, θεμελιώδη ρόλο. Το “σφικτό” rotation του προπονητή, Μάικ Ντ’Αντόνι επιτρέπει μονάχα σε 3 παίκτες από τον πάγκο να εισέλθουν στο παρκέ αλλά οι δύο γκαρντ προσέφεραν συνολικά 43 bench points! Είχαν εξαιρετικά ποσοστά (8/14 σουτ έκαστος, 6/11 τρίποντα μαζί), δημιουργούσαν το δικό τους σουτ ενώ ήταν “φονικοί” σε catch-n-shoot συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και με τον Χάρντεν στον πάγκο, οι δυο τους τους ήταν οι ενορχηστρωτές της ολικής ανατροπής των γηπεδούχων!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-snnO55KLxc]

Όσον αφορά τον Γουέστμπρουκ, ήταν ο απόλυτος showman, μια “χιονοστιβάδα” συνεχούς παραγωγής πόντων επί 3 περιόδους. Στα τελευταία 12 λεπτά, όμως, κατάφερε να νικήσει τον εαυτό του, όπως χαρακτηριστικά έγραψε το The Ringer. Συνολικά, ο “Westbeast” είχε 51 πόντους, 10 ριμπάουντ και 13 ασίστ, με 17/43 σουτ και 15/18 βολές, όντας ο μοναδικός λόγος που οι Θάντερ είχαν σταθερό προβάδισμα, σε ένα παιχνίδι, όπου ο Ενές Καντέρ αγωνίστηκε μόλις για 7 λεπτά, διότι δεν μπορούσε να σταθεί ανταγωνιστικός στην άμυνα. Ο “Ρας” ήταν παντού και χτυπούσε σε όλους τους τομείς: στο πικ-εν-ρολ, στο τρανζίσιον, στην τροφοδοσία των συμπαικτών του στην περιφέρεια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είχε τις 13 από τις 20 ασίστ της ομάδας του! Στην 3η περίοδο πήρε “φωτιά”, παίζοντας με έναν τόσο υπέροχο και αψυχολόγητο τρόπο, με την ομάδα του να έχει διψήφιο προβάδισμα (74-86).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pumMnfVXk5E]

Ο Μπίλι Ντόνοβαν αποφάσισε να τον ξεκουράσει για τα 2 τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου, διάστημα αρκετό, ώστε το Χιούστον να επιστρέψει άμεσα στο ματς. Στην τελευταία περίοδο, το κοινό θαύμασε τη “σκοτεινή” πλευρά του Γουέστμπρουκ. Του ανεξέλεγκτου παίκτη, ο οποίος επιμένει στο να παίρνει τα πιο τραβηγμένα και μη αποδοτικά σουτ. Ένα σερί των Ρόκετς μετέτρεψε το 104-104 σε 114-104 και εκεί είχαν τελειώσει τα πάντα. Ο Γουέστμπρουκ πέτυχε το 1ο τριπλ-νταμπλ με 50άρα στην ιστορία των πλέι-οφς και το 6ο της καριέρας του. Η Οκλαχόμα, όμως, βρίσκεται πλέον στα “σχοινιά”, διότι έχει μόλις 7% πιθανότητες να προκριθεί, σύμφωνα με τα αναλυτικά στατιστικά του ESPN!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dMXr0rNvVNk]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η 12άδα του Παναθηναϊκού με Μακάμπι

Οι 12 εκλεκτοί του Παναθηναϊκού για το ματς με Μακάμπι. Σε περίπου μισή ώρα από τώρα (20:3…