Κεντρική NBA 10 σερί νίκες για τους “ατσάλινους” Γουόριορς (vids)
NBA

10 σερί νίκες για τους “ατσάλινους” Γουόριορς (vids)

steph curry klay thompson golden state

steph-curry-klay-thompson-golden-state

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχουν βρει το “κουμπί” των Χιούστον Ρόκετς, καταφέρνοντας να “στραγγαλίσουν” για 2η φορά την “πυρηνική μηχανή” του Τζέιμς Χάρντεν εντός ολίγων ημερών! Το Γκόλντεν Στέιτ επικράτησε με 107-98, βασισμένο και πάλι στην εξαιρετική άμυνά του, με τον Ντρέιμοντ Γκριν και τον Άντρε Ιγκουοντάλα σε πρωταγωνιστικό ρόλο!

Συγκεκριμένα, ο “Iggy” είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις τραγικές επιδόσεις του Χάρντεν εναντίον των “πολεμιστών”, με τον “Beard” να τελειώνει το ματς, έχοντας μόλις 4/18 σουτ! Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, Ίθαν Στράους, ο Χάρντεν έχει μόλις 2/10 σουτ και 7 λάθη στις φάσεις που τον μαρκάρει ο Ιγκουοντάλα στα 4 φετινά παιχνίδια των δύο ομάδων. Συνολικά, ο ηγέτης του Χιούστον έχει μόλις 23/74 σουτ (31%) και 26 λάθη (6 ανά αγώνα) στη φετινή σειρά παιχνιδιών με τους “dubs”. Μάλλον η περιβόητη “φόρμουλα” για τον περιορισμό του Χάρντεν έχει βρεθεί…

Από την άλλη, ο Γκριν είναι πανταχού παρών και αυτό διαφαίνεται εύκολα μέσω ενός συγκεκριμένου στατιστικού. Ειδικότερα, αυτό αναφέρει ότι ο Γκριν βρίσκεται στο top-5 του NBA, τόσο στα σουτ που μαρκάρει στην περιφέρεια, όσο και σε αυτά κάτω από το καλάθι, όντας ο μοναδικός παίκτης που έχει πετύχει κάτι τέτοιο! Στο χθεσινό παιχνίδι έκανε τεράστιο step-up στο 2ο ημίχρονο, όντας ο ενορχηστρωτής του ανασταλτικού τομέα των Γουόριορς, έχοντας μάλιστα 3 τάπες και 1 κλέψιμο.

Ο Στεφ Κάρι ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ, με 24 πόντους και 4/9 τρίποντα ενώ ο Κλέι Τόμπσον είχε 20, επίσης με 4/9, αν και οι Splash Brothers δεν βρήκαν συνεπή ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η παρουσία του Τζαβέλ ΜακΓκί ήταν ευεργετική, δίνοντας τρομερή ενέργεια στους γηπεδούχους, με 13 πόντους σε 10 λεπτά (!) ενώ, στον αντίποδα, το Χιούστον είχε ξανά χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα (32.4%), σκοράροντας μόλις 13 πόντους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=p3kTm1R9u-Y]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8sYCkSJZbQA]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…