Κεντρική NBA Τριπλ-νταμπλ με το… τσουβάλι ο Γουέστμπρουκ! (vid)
NBA

Τριπλ-νταμπλ με το… τσουβάλι ο Γουέστμπρουκ! (vid)

russell westbrook utah jazz thunder

russell-westbrook-utah-jazz-thunder

Η ανακοίνωση της απουσίας του Ρούντι Γκομπέρ από το χθεσινό παιχνίδι των Γιούτα Τζαζ εναντίον των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ σήμανε “συναγερμό” στις τάξεις των “μορμόνων”. Ο Γάλλος σέντερ, ο οποίος είναι ο κορυφαίος μπλοκέρ στον πλανήτη, “σκεπάζοντας” με πρωτοφανή τρόπο τα καλάθια, δεν θα βρισκόταν εκεί, ώστε να περιορίσει τη δράση της “καταιγίδας” που ονομάζεται Ράσελ Γουέστμπρουκ. Σε συνδυασμό με τη δεδομένη απώλεια του Ντέρικ Φέιβορς, η ισχυρή φροντ-λάιν των Τζαζ ήταν πλέον αποδυναμωμένη και ήταν πλέον βέβαιο ότι ο “Ρας” θα καταγράψει υψηλή επίδοση.

 

Ο “Westbeast” τελείωσε το ματς με 33 πόντους, 11 ριμπάουντ και 14 ασίστ, σε 34 λεπτά συμμετοχής αλλά δεν σούταρε καλά. Ειδικότερα, είχε μόλις 9/26 σουτ και είναι σίγουρο ότι πολύς κόσμος θα αντιδράσει αρνητικά στο άκουσμα της είδησης αυτής. Και όμως, εν απουσία των Φέιβορς και Γκομπέρ, η άμυνα αναγκαζόταν να στρέφει περαιτέρω την προσοχή της στον “πυρινοκίνητο” γκαρντ, ο οποίος έφτιαχνε με πιο μεγάλη ευκολία το παιχνίδι για τους συμπαίκτες του, οι οποίοι σούταραν συνολικά με 56,6% στα σουτ εντός πεδιάς! Σε συνδυασμό με τη δική του “έκρηξη” στην τελευταία περίοδο, όπου σημείωσε 16 πόντους, η Οκλαχόμα δεν θα μπορούσε να μην φθάσει στη νίκη!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WsxJsGuzDSs]

Κάπως έτσι, ο Γουέστμπρουκ σημείωσε το 32ο τριπλ-νταμπλ τη φετινή χρονιά, όντας πλέον μόνος 2ος στη λίστα με τα περισσότερα τριπλ-νταμπλ σε μία σεζόν! Μάλιστα, ήταν η 11η φορά που εξασφαλίζει το τριπλ-νταμπλ πριν τη λήξη της 3ης περιόδου, με όλους τους υπόλοιπους παίκτες του πρωταθλήματος να το έχουν κάνει μόλις 9! 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…