Κεντρική Elite League Το Κερατσίνι γιορτάζει!

Το Κερατσίνι γιορτάζει!

tsapas vag faros

tsapas-vag-faros

Για κάποιους ο Φάρος Κερατσινίου ήταν ένα “πυροτέχνημα“, μία ομάδα που έζησε πέρυσι το όνειρο της, πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α1 και την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μία ομάδα που μετά την απόφασή της να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Basket League και να αγωνιστεί για δεύτερη σερί σεζόν στην Α2, δεν θα είχε -σύμφωνα με τους πιο απαισιόδοξους- καμία τύχη στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, διαδραματίζοντας ρόλο “κομπάρσου” τη φετινή σεζόν.

Ο Βαγγέλης Τσάπας και οι συνεργάτες του έκλεισαν… τα αυτιά τους και δημιούργησαν για δεύτερη σερί χρονιά μία πολύ ισχυρή ομάδα, η οποία διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στη Basket League, έχοντας πλέον όλα τα φόντα να αγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια.

tzimas

Το ξεκίνημα του Φάρου Κερατσινίου, πάντως, στο πρωτάθλημα της Α2 δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Οι Κερατσινιώτες υπέστησαν ήττες από θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους κι έμειναν από νωρίς πίσω στη βαθμολογία, κυνηγώντας την πρώτη τριάδα (Πανιώνιος, Ηρακλής Δούκας).

Τα αρνητικά αποτελέσματα και κυρίως η κακή εικόνα της ομάδας έφεραν στην πόρτα της εξόδου τον Γιάννη Τζήμα, με τον Φάρο να μένει… ακέφαλος για κάποιο χρονικό διάστημα.

Αρκετοί ήταν αυτοί που θεώρησαν “τελειωμένους” τους Κερατσινιώτες, ωστόσο η ομάδα βρήκε για ακόμα μία φορά τη λύση και με την έλευση του Σάββα Συμεωνίδη στον πάγκο της, όχι μόνο ξεπέρασε την αγωνιστική κρίση στην οποία είχε περιέλθει, αλλά μετατράπηκε στην πιο “καυτή” ομάδα της κατηγορίας.

faros

Ύστερα από την “αυτοκτονία” με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο, ο Φάρος μετράει 8 σερί νίκες, όντας η πιο παραγωγική ομάδα του πρωταθλήματος. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, με επτά 100αρες στο ενεργητικό του, ενώ έχει πλέον όλα τα ντέρμπι ανόδου (Πανιώνιος, Ηρακλής, Δούκας) στην έδρα του, όπου και παραμένει αήττητος.

Αναλυτικά οι 100σταρες του Φάρου:

  • 11η αγωνιστική: Φάρος Κερατσινίου – Ψυχικό 102-98
  • 12η αγωνιστική: Παγκράτι – Φάρος Κερατσινίου 52-102
  • 13η αγωνιστική: Φάρος Κερατσινίου – Ηράκλειο 101-61
  • 18η αγωνιστική: Φάρος Κερατσινίου – Καβάλα 105-61
  • 19η αγωνιστική: Φάρος Κερατσινίου – Αμύντας 100-69
  • 21η αγωνιστική: Φάρος Κεραστινίου – Αρκαδικός 100-60
  • 22η αγωνιστική: ΓΣΛ – Φάρος Κερατσινίου 66-103

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο Φάρος υποδέχεται τον Δούκα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, έχοντας μοναδικό στόχο τη νίκη και την κάλυψη της διαφοράς της ήττας του (74-67) στον πρώτο γύρο, από την ομάδα του Αμαρουσίου. Σε περίπτωση νίκης, η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη πλησιάζει σε απόσταση βολής τον Δούκα.

Στην τελική ευθεία της χρονιάς, ο Φάρος Κερατσινίου μοιάζει να είναι απόλυτα έτοιμος να διεκδικήσει με αξιώσεις τον στόχο που έχει θέσει στην αρχή της σεζόν, ο οποίος δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Basket League.

Κορίτσια για φίλημα

faros1

Η σεζόν 2016-’17 δεν αποκλείεται να είναι ιστορική για τον σύλλογο από το Κερατσίνι, ο οποίος ονειρεύεται να δει το ανδρικό και γυναικείο τμήμα του στα μεγάλα σαλόνια. Οι γυναίκες θέλουν μία νίκη στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές, για να πανηγυρίσουν την άνοδο στην Α1 Γυναικών και μόνο με “αυτοκτονία” δεν θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους. Οι άνδρες έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους, ωστόσο οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση.

Οι φετινές πορείες των δύο τμημάτων του Φάρου αποτελούν δικαίωση για τους ανθρώπους που τρέχουν τον σύλλογο, οι οποίοι δεν σταματούν τη σκληρή δουλειά, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που βρίσκουν μπροστά τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…