Κεντρική NBA Το ανεπανάληπτο ντεμαράζ των Μαϊάμι Χιτ (vid)
NBA

Το ανεπανάληπτο ντεμαράζ των Μαϊάμι Χιτ (vid)

dion waiters miami heat

dion-waiters-miami-heat

Στις 16 Ιανουαρίου 2017, οι Μαϊάμι Χιτ “βολόδερναν” στις τελευταίες θέσεις της Ανατολής, με ρεκόρ 11-30. Η λογική έλεγε ότι θα… παλέψουν, ώστε να κάνουν όσες περισσότερες ήττες μπορούσαν, με σκοπό να πάρουν καλή θέση στο επερχόμενο ντραφτ. Η συνέχεια φαντάζει σαν παραμύθι, το οποίο κορυφώθηκε χθες, με την επικράτησή τους επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Στα τελευταία 28 παιχνίδια, οι Χιτ έχουν 23 νίκες (!) και μόλις 5 ήττες, φθάνοντας επιτέλους στην πολυπόθητη 8η θέση, που οδηγεί στα πλέι-οφς. Η επίθεση έχει μεταβληθεί δραστικά τον καιρό αυτό, με το Μαϊάμι να σκοράρει 110.3 και 111.4 πόντους ανά αγώνα τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο αντίστοιχα, σε αντίθεση με τους 96.1 και 100.4 που είχαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Οι περίτεχνες, small-ball πεντάδες που χρησιμοποιεί ο “μαέστρος”, Έρικ Σπόλστρα και η άψογη απόδοση των role παικτών (ΜακΓκρούντερ, Ριντ, Έλινγκτον, ακόμη και ο Οκάρο Γουάιτ) έχουν βοηθήσει σημαντικά αλλά οι βασικοί πυλώνες είναι 3.

Ο πρώτος είναι ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος έχει φθάσει τους 20 πόντους ανά αγώνα (μαζί με 6 ασίστ), θυμίζοντας τις παλιές, καλές χρονιές με το Φοίνιξ. Έχει 33 σερί παιχνίδια με +15 πόντους (!), παρουσιάζοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα ενώ σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά (44.1% στα τρίποντα τον Μάρτιο, 45,7% τον Φεβρουάριο). Ο δεύτερος είναι ο Χασάν Γουάιτσαϊντ, που μετρά 16.7 πόντους και 14.3 ριμπάουντ ανά αγώνα (1ος στο NBA). Η παρουσία του στη ρακέτα κάνει τη διαφορά, τελειώνοντας τις φάσεις πάνω από το καλάθι με υψηλή αποδοτικότητα.

Για το τέλος έμεινε ο Ντίον Γουέιτερς, ο οποίος, με την clutch παρουσία του και το απρόβλεπτο παιχνίδι του μετά από ντρίμπλα μπορεί να δημιουργήσει “χάος” στις αντίπαλες άμυνες. Ο χθεσινός τραυματισμός του στον αστράγαλο κρατά σε αγωνία τους ιθύνοντες και τους φανς των Χιτ καθώς η παρουσία του έχει αποδειχθεί απαραίτητη, προκειμένου να επεκταθεί η ευημερία της ομάδας.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=b5yC_99J2iA]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NtyruVH3Xyg]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…