Κεντρική NBA Το αφιέρωμα του Bleacher Report στον Άλεξ Αντετοκούνμπο
NBA

Το αφιέρωμα του Bleacher Report στον Άλεξ Αντετοκούνμπο

alex antetokounmpo

alex-antetokounmpo

Τα κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον “μαγικό” κόσμο του NBA έχει αναγκάσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν πάνω του. Δεν είναι, όμως, ο μόνος Αντετοκούνμπο, του οποίου η προοπτική δημιουργεί φρενίτιδα ενθουσιασμού στους φανς του μπάσκετ. Πέρα από την ξεχωριστή πορεία που ακολουθεί ο Θανάσης με τη φανέλα της Ανδόρα αλλά και την κολεγιακή εμπειρία του Κώστα, που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, υπάρχει και ο “βενιαμίν” της οικογένειας, ο Άλεξ, με το Bleacher Report να κάνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον 15χρονο άσο.

Ο δημοσιογράφος, Σεθ Γκρούεν πήγε να συναντήσει τον Άλεξ στο Dominican High School, όπου και αγωνίζεται, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Όπως ανέφερε, το όνομά του ακούγεται πολύ, μετά τη δήλωση του Γιάννη ότι θα γίνει ο καλύτερος παίκτης, σε σχέση με την οικογένειά του. Ο Άλεξ είχε πολλά πράγματα να πει, σχετικά με τον μεγάλο αδερφό του: “Έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι μου. Εκτός του ότι μου δίνει ώθηση στη ζωή μου, όπως το να μου λέει τι είναι σωστό και τι λάθος, με βοηθάει και στο μπάσκετ, ώστε να συνεχίσω. Ξέρει που μπορώ να φθάσω. Λέγοντας ότι θα γίνω καλύτερος από αυτόν, σημαίνει πως γνωρίζει ότι μπορώ να αντέξω την πίεση“.

Μάλιστα μοιράστηκε και μια όμορφη ιστορία, όταν είχε αργήσει να γυρίσει σπίτι μια μέρα. Τότε ο Γιάννης, όντας νευριασμένος, τον πήγε στις εγκαταστάσεις των Μπακς και τον ανάγκασε να σουτάρει συνεχώς, με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος. Ο Γιάννης πήγε για φαγητό και γύρισε 2 ώρες και 45 λεπτά αργότερα, με τον Άλεξ να μην έχει σταματήσει τα σουτ! Ήταν ένα καλό μάθημα για τον μικρότερο αδερφό.

Ο Άλεξ δεν αγωνίζεται καν στη βασική πεντάδα της ομάδας του, έχοντας 3.4 πόντους ανά αγώνα. Ο ταλαντούχος άσος μίλησε και για τον ρόλο του στην ομάδα: “Ήξερα ότι έπρεπε να θυσιάσω κάποια πράγματα όταν ήρθα εδώ και ένα από αυτά ήταν και ο χρόνος συμμετοχής. Ήξερα ότι θα γίνω καλύτερος εδώ και ότι απλά πρέπει να περιμένω τη σειρά μου. Είναι μια διαδικασία εκμάθησης. Προσπαθώ να το αντιμετωπίσω επειδή είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν είμαι βασικός. Αυτά που κάνω στο παρκέ δεν είναι πολύ ελκυστικά. Θα με δεις να βουτάω για την μπάλα και να κυνηγάω τα ριμπάουντ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα διασκεδαστικό”.

Τα φυσικά προσόντα του Άλεξ είναι αυτά που εντυπωσιάζουν. Είναι πολύ αθλητικός και το άνοιγμα των χεριών του φθάνει ήδη τα 2,20 μέτρα! Ο προπονητής του, Τζο Γκοζ, ο οποίος διαθέτει πολύ πλούσια εμπειρία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προοπτική του Άλεξ: “Απλά ελπίζω να παραμείνει ταπεινός και να σεβαστεί τη διαδικασία που απαιτείται ώστε να φθάσει σε υψηλό επίπεδο. Έχει κάποια χαρακτηριστικά που δεν μπορεί να διδάξει κανείς, όπως το άνοιγμα των χεριών του”.

Τέλος, ο συμπαίκτης του, Έιμπ Σκραγκς, έπλεξε το εγκώμιο του καλού φίλου του, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια: “Μια φορά, ο Άλεξ “τρέλανε” το γήπεδο όταν τάπωσε ένα σουτ, “κολλώντας” την μπάλα στην κορυφή του τετραγώνου του ταμπλό! Μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς τις ικανότητές του. Όταν ωριμάσει το κορμί του, θα έχει το ύψος ενώ διαθέτει ήδη το μπασκετικό IQ ώστε να παίξει σε υψηλό επίπεδο“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…