Κεντρική NBA Τάουνς-Γουίγκινς: κυκλοφορούν και “οπλοφορούν”! (vids)
NBA

Τάουνς-Γουίγκινς: κυκλοφορούν και “οπλοφορούν”! (vids)

andrew wiggins karl anthony towns

andrew-wiggins-karl-anthony-towns

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας καταπληκτικός μήνας για το δυναμικό “δίδυμο” των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Ο Άντριου Γουίγκινς και ο Καρλ-Άντονι Τάουνς συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ελαφριά βελτίωση των “λύκων”, στην προσπάθειά τους για είσοδο στα πλέι-οφς, πραγματοποιώντας μερικές από τις κορυφαίες εμφανίσεις της “νεαρής” καριέρας τους. Στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον των Γιούτα Τζαζ, οι δύο σταρς αναμετρήθηκαν με την 3η κορυφαία άμυνα του NBA και τα κατάφεραν, με “εκκωφαντικό” θόρυβο.

Το τελικό 80-107 προκάλεσε τεράστια αίσθηση, με τους Τίμπεργουλβς να περιορίζουν τους Τζαζ σε ποσοστό 38,9% στα σουτ εντός πεδιάς, 21,1% στα τρίποντα και σε μόλις 11 εκτελεσμένες βολές! Η διαφορά έφθανε ακόμη και τους 30 πόντους στο 2ο ημίχρονο, με τους Τάουνς και Γουίγκινς να “σαρώνουν”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=erCXPfrCyzM]

Ο Τάουνς σταμάτησε στους 21 πόντους ενώ μάζεψε και 15 ριμπάουντ. Με καταπληκτική ευχέρεια κινήσεων, άριστο footwork και με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, ο 21χρονος σέντερ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο που έχει δημιουργήσει τον τελευταίο μήνα, φθάνοντας τις 16 συνεχόμενες 20άρες. Τον Φεβρουάριο, ο Τάουνς είχε 28.4 πόντους και 13.3 ριμπάουντ ανά αγώνα, με 60,3% (!) στα σουτ εντός πεδιάς. Έχοντας προσθέσει και ένα ασταμάτητο fade-away στο “οπλοστάσιό” του (αρκετά όμοιο με αυτό του Ντιρκ Νοβίτσκι), η κυριαρχία του φαίνεται πως θα συνεχιστεί.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2UVsR3qelwo]

Από την άλλη, ο Γουίγκινς σκόραρε 20 πόντους σε 31 λεπτά συμμετοχής, σημειώνοντας την 19η σερί 20άρα του. Οι διεισδύσεις του προς το καλάθι είναι “φονικές”, χάρη στο απίθανο άλμα του, την ελαστικότητά του στον αέρα και τα μακριά άκρα του. Έχει ενταχθεί πλήρως στην κατηγορία του σταρ, με 28.8 πόντους ανά αγώνα στα 12 ματς του Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση που συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, μπορεί να οδηγήσει από κοινού με τον Τάουνς την ομάδα στο “πάρτι” των πλέι-οφς, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kq8p0kSjwc8]

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…