Κεντρική NBA Στον “αστερισμό” των Τζόρνταν και Κόμπι ο Τόμας (vid)
NBA

Στον “αστερισμό” των Τζόρνταν και Κόμπι ο Τόμας (vid)

isaiah thomas celtics 1

isaiah-thomas-celtics

O Αϊζέια Τόμας πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες και πιο ανέλπιστες scoring seasons που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια, ξεκλειδώνοντας σε καθημερινή βάση τις αντίπαλες άμυνες, χάρη στα τελειώματά του κοντά στο καλάθι αλλά και την εκτελεστική του δεινότητα. Με 29.2 πόντους ανά αγώνα, φιγουράρει στη 2η θέση των σκόρερ, πίσω από τον Ράσελ Γουέστμπρουκ ενώ το όνομά του βρίσκεται ακόμη και στις συζητήσεις για το βραβείο του MVP! Στο χθεσινό παιχνίδι, η Μινεσότα μετατράπηκε σε ακόμη ένα “θύμα” των τρομερών ικανοτήτων του Τόμας.

Ο βραχύσωμος γκαρντ μέτρησε 27 πόντους, με 4/6 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 7/7 βολές, σε 31 λεπτά συμμετοχής. Λειτουργούσε άψογα πίσω από τα σκριν των συμπαικτών του, είτε εκτελώντας από μακριά, είτε μπαίνοντας προς το καλάθι, αντιμετωπίζοντας τον ψηλό. Ακόμη, “έσπρωχνε” την ομάδα στον αιφνιδιασμό σε κάθε ευκαιρία ενώ κέρδισε και αρκετά φάουλ. Ήταν μια ακόμη μέρα στο “γραφείο” για τον ηγέτη των Μπόστον Σέλτικς!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rVDgAz4grLw]

Με αυτή την εμφάνιση, ο Τόμας εντάχθηκε σε μια ελίτ, στην οποία μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Κόμπι Μπράιαντ έχουν την τιμή να βρίσκονται. Συγκεκριμένα, αυτό ήταν το 32ο σερί παιχνίδι, όπου ο Τόμας ηγείται της ομάδας του στο σκοράρισμα, επίδοση που μόνο ο “MJ” και ο “Black Mamba” έχουν κατορθώσει, από τη σεζόν 1976-1977 και έπειτα (από την περίφημη ένωση ανάμεσα σε NBA και ABA δηλαδή)!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…