Κεντρική NBA “Splash brothers” σε… απόγνωση (vids)
NBA

“Splash brothers” σε… απόγνωση (vids)

stephen curry klay thompson

stephen-curry-klay-thompson

Ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον αποτελούν το κορυφαίο shooting δίδυμο στην ιστορία του NBA. Την περσινή σεζόν σκόραραν 678 (!) τρίποντα (μακράν η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών) ενώ είναι σταθερά οι καλύτεροι “εκτελεστές” του πλανήτη τα τελευταία 4 χρόνια. Το χθεσινό παιχνίδι εναντίον των Μπουλς, όμως, δεν έμοιαζε με τα υπόλοιπα, με τους “Splash Brothers” να… σπάνε τα στεφάνια.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EjyjevMNccM]

Συνολικά οι δύο σούπερ-σταρς μέτρησαν 3/22 τρίποντα (1/11 ο Τόμπσον, 2/11 ο Κάρι), αν και τα σουτ που επιχειρούσαν δεν ήταν κακής ποιότητας. Πρόκειται για προσπάθειες στις οποίες ειδικεύονται αμφότεροι, είτε σε συνθήκες catch-n-shoot, είτε μετά από ντρίμπλα. Η πρωτοφανής “ανομβρία” των Κάρι-Τόμπσον εξανέμισε τις ελπίδες των Γουόριορς για διπλό μέσα στο Σικάγο, αν και η αστοχία αυτή δεν εκδηλώθηκε σήμερα για πρώτη φορά.

 

Στα τελευταία 3 παιχνίδια, το ποσοστό ευστοχίας του Κάρι κυμαίνεται στο απίστευτα φτωχό 13% (!), μακράν η χειρότερη επίδοση στην καριέρα του εντός 3 αγώνων. Όπως διακρίνεται και παρακάτω, ο Κάρι ευστοχεί με συνέπεια μόνο από το αριστερό φτερό και την αριστερή γωνία, έχοντας μόλις 1/23 σουτ από τις υπόλοιπες “ζώνες” του τριπόντου!

Από την άλλη, ο Τόμπσον δεν… πάει πίσω, έχοντας μόλις 7/33 τρίποντα εντός 3 αγώνων, με τις… μνήμες από τα πρώτα παιχνίδια της φετινής σεζόν, όπου ήταν πάρα πολύ άστοχος, να “ανασταίνονται“. Με δεδομένο πάντως ότι ο σουτέρ στηρίζεται κατά 50% στην ψυχολογική του κατάσταση, είναι θέμα χρόνου μέχρι οι “Splash Brothers” να πάρουν ξανά το “όπλο” τους και να “πυρπολήσουν” τα καλάθια του NBA!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του ο Μπλέικ Γκρίφιν

Τέλος στην καριέρα του βάζει ο Μπλέικ Γκρίφιν Ο Μπλέικ Γκρίφιν αποφάσισε να βάλει τέλος στ…