Κεντρική NBA Σκαλ Λαμπισιέρ: η αποκάλυψη! (vid)
NBA

Σκαλ Λαμπισιέρ: η αποκάλυψη! (vid)

skal labissiere

skal-labissiere

Ο Σκαλ Λαμπισιέρ ήταν ένα από τα πιο λαμπρά κολεγιόπαιδα των ΗΠΑ μέχρι την περίοδο 2014-2015, με την πλειοψηφία του μπασκετικού πλανήτη να περιμένει πως και πως την είσοδό του στο NBA. Οι ειδικοί προέβλεπαν ότι θα κινηθεί στις πρώτες θέσεις του ντραφτ αλλά η περσινή, απογοητευτική χρονιά του στο Κεντάκι (6.6 πόντοι, 3.1 ριμπάουντ) “βύθισε” τις μετοχές του, πέφτοντας στο νο.28 της περσινής λοταρίας. Η φετινή σεζόν κινούνταν σχετικά ήπια για τον 20χρονο φόργουορντ-σέντερ αλλά η ανταλλαγή του ΝτεΜάρκους Κάζινς “εκτόξευσε” τον χρόνο συμμετοχής και την απόδοσή του, με αποκορύφωμα τη χθεσινή “ραψωδία” του κόντρα στο Φοίνιξ.

Ο Λαμπισιέρ πάλευε “μανιασμένα” σε κάθε κατοχή και βρισκόταν σε όλες τις διεκδικήσεις των ριμπάουντ. Αν συνδυάσει κανείς αυτά τα στοιχεία με τα εξαιρετικά τελειώματά του κοντά στο καλάθι αλλά και την επιθυμία των Φοίνιξ Σανς να… ηττηθούν, προκειμένου να πάρουν καλύτερη θέση στο ντραφτ, μπορεί να κατανοήσει τα αίτια της εμφάνισης του παίκτη των Κινγκς.

Συνολικά είχε 32 πόντους, μαζί με 11 ριμπάουντ, έχοντας 11/15 σουτ και 9/9 βολές. Μάλιστα, οι 21 από τους 32 πόντους του επιτεύχθηκαν στην τελευταία περίοδο, “διαλύοντας” την. ούτως ή άλλως, χαλαρή άμυνα των Σανς. Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ίσως καταφέρει να “κλέψει” τη θέση του Κώστα Κουφού στη βασική πεντάδα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=p-7DA4sFY54]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…