Κεντρική NBA Πήρε “φωτιά” στην 1η περίοδο ο Τόμπσον! (vid)
NBA

Πήρε “φωτιά” στην 1η περίοδο ο Τόμπσον! (vid)

curry thompson

curry-thompson

Ο Κλέι Τόμπσον είναι ένας από τους πιο streaky παίκτες στο NBA, έχοντας μια σπάνια ικανότητα να σκοράρει πληθώρα συνεχόμενων πόντων μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τους 37 πόντους με 9/9 τρίποντα μέσα σε μία περίοδο απέναντι στους Κινγκς ή το περσινό σόου του εναντίον των Θάντερ στα πλέι-οφς; Ο σταρ των Γουόριορς είναι μια “πυρηνική μηχανή”, έτοιμη να “εκραγεί” ανά πάσα στιγμή, κάτι που συνέβη με το “καλημέρα” του χθεσινού αγώνα εναντίον των Μάτζικ.

Τα πρώτα 8.5 λεπτά του χθεσινού αγώνα ήταν απλά το προσωπικό ρεσιτάλ του Τόμπσον, ο οποίος παρέδωσε σεμινάριο, σε ό,τι αφορά τον τομέα του σουτ. Είχε τρομερά πατήματα τη στιγμή που υποδεχόταν την μπάλα, με τη βοήθεια ενός πολύ μικρού άλματος (hop), η ενέργεια μεταδιδόταν άριστα από τα πόδια προς τα χέρια του ενώ η ταχύτητα εκτέλεσής του είναι μία από τις πιο άρτιες που έχουμε δει ποτέ.

Συνολικά είχε 21 πόντους στο διάστημα αυτό (29 κατά μήκος του αγώνα), δίνοντας ένα προβάδισμα 21 πόντων στους Γουόριορς (31-10), “καθαρίζοντας” από νωρίς την υπόθεση-νίκη. Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς τη συνεχή κίνησή του χωρίς την μπάλα αλλά και τον μαεστρικό τρόπο που βγαίνει από τα σκριν, βρίσκοντας τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να σουτάρει υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Rd82LUSE4BU]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…