Κεντρική Διεθνή Παπανικολάου: “Οι μικροί διαλέγουν αντίπαλο, οι μεγάλοι παίζουν”

Παπανικολάου: “Οι μικροί διαλέγουν αντίπαλο, οι μεγάλοι παίζουν”

Παπανικολάου

papanikolaou

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ήταν ξεκάθαρος σε συνέντευξή του, σχετικά με το αν μια ομάδα πρέπει να επιλέγει αντιπάλους, με αφορμή την κατάταξη της Ευρωλίγκα. Ακόμη, μίλησε για το τεράστιο διπλό του Παναθηναικού στη Βιτόρια, τη γνώμη του για τα φαβορί της διοργάνωσης ενώ ανέδειξε τον λόγο της διαφοράς στον τομέα της σταθερότητας ανάμεσα στους “πράσινους” και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Παπανικολάου στον ΣΠΟΡ FM:

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βιτόρια και το μπλακ-άουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο: “Από έξω είναι όλα εύκολα και βάζω μέσα και τον εαυτό μου. Το άγχος της νίκης είναι πιο μεγάλο από το άγχος της ήττας, όπως έλεγε και ο Μάλκοβιτς. Πέτυχε μια μεγάλη νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Έγιναν πολλά λάθη, κυρίως από τα γκαρντ αλλά ευτυχώς δεν το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο αντίπαλος. Ίσως ενδόμυχα να σκέφτηκαν και τα προηγούμενα εκτός έδρας ματς οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Υπήρχε ηρεμία από την αρχή και έλεγχος από τον προπονητή. Στα προηγούμενα ματς δεν είχε σταθερές ο Παναθηναϊκός. Έπαιζε πολύ με το τρίποντο και είχε αναρχία. Αυτά σου δίνουν νίκες εντός έδρας, αλλά δεν φθάνουν πάντα εκτός. Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού δίνει χαρά, πήρε ψυχολογία για τα εκτός έδρας ματς και ας μην πάρει το πλεονέκτημα στο τέλος”.

Για τη σταθερότητα που έχει ο Ολυμπιακός και δεν έχει ο Παναθηναϊκός: “Ο Ολυμπιακός έχει κορμό πιο δομημένο επειδή οι παίκτες είναι πολλά χρόνια μαζί. Υπάρχουν κι άλλες διαφορές. Ο Καλάθης για παράδειγμα παίζει πιο ελεύθερο μπάσκετ, δεν έχει τόσο το σετ παιχνίδι, ενώ ο Μάντζαρης για παράδειγμα παίζει πιο πολύ στη δική μας λογική”.

Για το ποιοι αντίπαλοι είναι… επιθυμητοί για την επόμενη φάση και τις δυνατότητες της ΤΣΣΚΑ: “Θεωρώ την ΤΣΣΚΑ φαβορί για την Ευρωλίγκα, έχει την ψυχολογία της περυσινής κατάκτησης. Δεν ξέρεις με σιγουριά το ποιον θέλεις ή δεν θέλεις, αυτό το λέγαμε και όταν ήμασταν παίκτες. Αν το έχεις αυτό στο μυαλό σου, χάνεις. Οι μικρές ομάδες διαλέγουν αντίπαλο, οι μεγάλες παίζουν. Αποκλείεται οι προπονητές να βάλουν την ομάδα σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έχουν περιθώριο να διαλέξουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός“.

Για το αν του αρέσει το νέο φορμάτ της Ευρωλίγκας: “Γίνεται ένα μικρό NBA. Γενικά πάντως ο παίκτης τη βαριέται την προπόνηση. Έχει τα συν και τα πλην αυτό το φορμάτ. Στην προπόνηση διορθώνεις πράγματα αλλά με αυτό το μοντέλο δεν προλαβαίνεις να κάνεις προπόνηση. Από την άλλη, είναι τρομερά βαρετό να έχεις ένα ματς την εβδομάδα. Το λέω επειδή έχει τύχει να δώσω ένα ματς την εβδομάδα. Ψυχολογικά ήταν πιο δύσκολα τα χρόνια τη δεκαετία του ’90, αν έχανες από τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό δεν έβγαινες από το σπίτι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…