Κεντρική Διεθνή Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 73-79

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 73-79

osfp-real

Ο λαβωμένος Ολυμπιακός δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο πέρασε αλώβητη από το ΣΕΦ, επικρατώντας των πρωταθλητών Ελλάδας με 79-73, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι “ερυθρόλευκοι” παρέμειναν στην τρίτη θέση κι έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις πρώτες δύο θέσεις, οι οποίες μοιάζουν καπαρωμένες από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το μυαλό της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, βρίσκεται αποκλειστικά στον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ, 18 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γιουλ (21π.) και Ράντολφ (21π.), οι οποίοι “σκότωσαν” τους Πειραιώτες. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Μιλουτίνοφ, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα, σημειώνοντας 18 πόντους.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι εξαρχής, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και να αδυνατούν να δημιουργήσουν διαφορές ασφαλείας. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 10-6 στο 4′, με τη Ρεάλ, δια χειρός Μασιούλις, να απαντάει με 4-0 και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (10-10 στο 5′).

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κυριαρχούσε κάτω από τα καλάθια, κάνοντας πάρτι στους αιθέρες κόντρα στους Μαδριλένους ψήλους και με 6 προσωπικούς πόντους έβαλε και πάλι τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (16-10). Ο Παπαπέτρου έκανε το 18-10 με ένα τρομερό κάρφωμα, αλλά κάπου εκεί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους οι Ράντολφ και Γιουλ. Ο διεθνής Ισπανός γκαρντ πέτυχε, μάλιστα, buzzer beater τρίποντο στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, γράφοντας το 20-19.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Το προβάδισμα άλλαξε συνεχώς χέρια, με τον Ράντολφ να τραβάει το κουπί στην επίθεση των Μαδριλένων και τον Ολυμπιακό να έχει πολυφωνία στο σκοράρισμα. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (37-37).

Να σημειωθεί πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έστειλε τον Κεμ Μπιρτς νωρίτερα στα αποδυτήρια, ύστερα από ένα φραστικό επεισόδιο που είχαν οι δύο άνδρες. Ο Καναδός σέντερ δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο μέρος.

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν ιδανικό στο δεύτερο ημίχρονο. Με δύο σερί τρίποντα από Παπανικολάου και Σπανούλη, οι πρωταθλητές Ελλάδας ξέφυγαν με 43-37 στο 22′. Oι “ερυθρόλευκοι” διατήρησαν τη διαφορά των 6 πόντων μέχρι και το 25′ (48-42). Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 5-0 και μείωσαν στον πόντο (48-47). Με 2/2 βολές του Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 52-49, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την απόδοση. Ένα δίποντο του Ράντολφ και πέντε σερί πόντοι του Γιουλ έφεραν τους Μαδριλένους στο +4 (52-56), με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 54-58.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο, με τον Ράντολφ να είναι ασταμάτητος, διατηρούσε το προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο, με τον Χάντερ να ανεβάζει τη διαφορά για πρώτη φορά στους 8 πόντους (58-66 στο 35′). Λίγο αργότερα, η Ρεάλ ξέφυγε και με 9 πόντους (63-72 στο 37′), με τον Ολυμπιακό να ρίχνει γρήγορα τη διαφορά στους 4 πόντους (68-72) με σερί 5-0 (δίποντο Μάντζαρη, τρίποντο Σπανούλη). Οι γηπεδούχοι πλησίασαν και στους τρεις πόντους (70-73), αλλά μέχρι εκεί. Ο Γιούλ έκανε το 70-75, 48 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Σπανούλης έκανε το 71-75 με 1/2 βολές, με τον Ράντολφ να γράφει το 71-77 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, “καθαρίζοντας” την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 37-37, 54-58, 73-79.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Μαρούσι. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Μαρούσι στον πρώτ…