Κεντρική NBA Ο θρίαμβος των Γουόριορς και η “ανομβρία” των Ρόκετς (vids)
NBA

Ο θρίαμβος των Γουόριορς και η “ανομβρία” των Ρόκετς (vids)

james harden klay thompson

james-harden-klay-thompson

Οι Χιούστον Ρόκετς είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του NBA, η οποία “σπάει” το φράγμα των 40 εκτελεσμένων τριπόντων ανά αγώνα (40.2), λανσάροντας έναν πρωτότυπο και αποτελεσματικό τρόπο παιχνιδιού. Το πρόβλημα είναι ότι σε περίπτωση που ανακοπεί αποτελεσματικά η δραστηριότητά τους από τα 7.25, οι πιθανότητες νίκης τους ψαλιδίζονται. Η συνθήκη αυτή επαληθεύτηκε με τον πιο τρανταχτό τρόπο στο χθεσινό ντέρμπι εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι οποίοι αμύνθηκαν αποτελεσματικά στην περιφέρεια και έφυγαν με το διπλό από το Χιούστον (106-113).

Οι “πολεμιστές” πέτυχαν την 60η νίκη τους για φέτος, με “όπλο” την άμυνα στο τρίποντο, η οποία είναι πολύ αποτελεσματική για αυτούς φέτος. Συγκεκριμένα, οι αντίπαλοι του Γκόλντεν Στέιτ σουτάρουν μόλις με 32.5% πίσω από τη γραμμή των 7.25, επίδοση που τους κατατάσσει 1ους στον συγκεκριμένο τομέα! Χθες, οι Ρόκετς κινήθηκαν σε πολύ άσχημα επίπεδα, με μόλις 16.1% (5/31), με τον Τζέιμς Χάρντεν να έχει 1/9, τον Λου Γουίλιαμς 0/5 και τον Τρέβορ Αρίζα 1/6, μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά την επίθεση, τα θεμέλια της νίκης “χτίστηκαν” από την 1η περίοδο για τους “dubs”, οι οποίοι προηγήθηκαν με 20-37. Ο Στεφ Κάρι ήταν ο απόλυτος ηγέτης, με 32 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ, σκοράροντας κυρίως με εξαιρετικά τελειώματα κοντά στο καλάθι και με ελεύθερες βολές (8/11 δίποντα, 7/10 βολές). Μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα ζεστός από τη γραμμή του τριπόντου (3/11) αλλά ευστόχησε σε μια φοβερή “βόμβα”, 1.46′ για τη λήξη, “καθαρίζοντας” την παρτίδα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LCX06RgWaAI]

Ο Κλέι Τόμπσον τον ακολούθησε σε απόδοση (25 πόντοι, 5/12 τρίποντα) ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν έκανε την κλασική, all-around δουλειά (19 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα). Στον αντίποδα, ο Χάρντεν πέτυχε το 20ό τριπλ-νταμπλ του για φέτος, με την τρέχουσα σεζόν να είναι η πρώτη στην ιστορία, όπου 2 παίκτες φθάνουν στον “μαγικό” αριθμό 20, σε ό,τι αφορά την κατηγορία αυτή (Χάρντεν, Γουέστμπρουκ)! Ο “Beard” είχε 24 πόντους, 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ αλλά με άθλια ποσοστά (5/20 σουτ, 13/13 βολές). Πλέον, οι Γουόριορς ταξιδεύουν στο Σαν Αντόνιο, με σκοπό να επικρατήσουν των Σπερς και να “κλειδώσουν” την πρωτιά στη Δύση.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7HFwdxNq_ZE]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…