Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ο “εκρηκτικός” Αυστραλός του ΠΑΟΚ και το… ζητούμενο

Ο “εκρηκτικός” Αυστραλός του ΠΑΟΚ και το… ζητούμενο

asobi

asobiΟ ΠΑΟΚ τα κατάφερε απέναντι στην Κύμη, με τον Νέιθαν Σόμπι να πετυχαίνει 25 πόντους στον αγώνα… Ο Αυστραλός ήταν ο πρώτος σκόρερ του “Δικεφάλου” το Σάββατο (18/3) ενώ κάτι ανάλογο είχε συμβεί και απέναντι στο Ρέθυμνο με τους 14 πόντους του την προηγούμενη αγωνιστική. Δεδομένου πως ο Σόμπι δεν είναι ένας παίκτης με “πλούσιο” βιογραφικό, ούτε έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, οι δύο πρώτες εμφανίσεις του με την φανέλα του ΠΑΟΚ μόνο… έκπληξη προκαλούν.

Τα… πάντα μόνο στην 2winbet.gr η οποία προσφέρει στους πελάτες της LIVE STREAMING και τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς στα ευρωπαϊκά ματς αλλά και αυτά του ΝΒΑ!

Η έφεση στα καρφώματα και η… αποστολή του με ανταγωνιστικούς αντιπάλους

Ωστόσο το να ειπωθεί από τώρα ότι ο “Δικέφαλος” πέτυχε… διάνα με την απόκτησή του, μάλλον έχει αρκετή δόση ρίσκου αφού ένας νέος παίκτης δεν μπορεί να κριθεί ούτε θετικά, ούτε αρνητικά από τα δύο πρώτα του παιχνίδια. Καλή αρχή σίγουρα έχει κάνει ο Αυστραλός, το ζητούμενο όμως είναι να δοθεί ανάλογη συνέχεια. Υπάρχουν τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, υπάρχουν και τα πλέι οφ και ουσιαστικά εκεί θα φανούν οι πραγματικές δυνατότητες του Σόμπι, απέναντι δηλαδή σε πιο ανταγωνιστικούς αντιπάλους.

Κόντρα στην Κύμη, φανέρωσε ότι έχει αθλητικότητα σαν παίκτης, είναι αρκετά αλτικός αλλά και “εκρηκτικός”. Σε ό,τι αφορά αυτό το τελευταίο, στην Αυστραλία τον παρομοίαζαν με τον… Γουέστμπρουκ λόγω της έφεσης που είχε στα καρφώματα για τα οποία είχε δηλώσει ότι είναι το αγαπημένο του κομμάτι στο παιχνίδι. Μάλιστα απέναντι στην Κύμη έκανε ουκ ολίγα καρφώματα…

Ζήστε όλα τα ματς του ΠΑΟΚ αλλά και των υπολοίπων ομάδων στο “Μονοπόλυο” (Γρηγορίου Λαμπράκη 193/Θεσσαλονίκη) το οποίο έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών!

Τι λένε στον ΠΑΟΚ για το πρώτο του διάστημα…

Είναι γεγονός πως πριν το ματς με το σύνολο του Βασίλη Μπρατσιάκου, στον ΠΑΟΚ έλεγαν πως ο Σόμπι δείχνει ότι έχει προσαρμοστεί γρήγορα, ότι… μαθαίνει εύκολα και ότι ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος μαζί του.

Το θέμα είναι να έχει διάρκεια στην απόδοσή του… Κι αν αυτό συμβεί και ο Αυστραλός παραμείνει στα ίδια καλά αγωνιστικά επίπεδα, πιθανόν θα τεθεί θέμα παραμονής του για την επόμενη αγωνιστική χρονιά (στον ΠΑΟΚ πάντα από… νωρίς κάνουν σχέδια για την επόμενη σεζόν -με το ebasket.gr εδώ και πάρα πολύ καιρό να έχει αποκαλύψει ότι στον “Δικέφαλο” θέλουν την παραμονή των Σάιμπερτ, Πέινερς και Κλάντον του οποίου η περίπτωση φαντάζει ως η πιο δύσκολη- και για τον Σόμπι ως τώρα λένε πολύ καλά λόγια στελέχη της ομάδας)…

Βέβαια είναι ακόμη νωρίς για το τι θα γίνει με το μέλλον του στον “Δικέφαλο” ενώ μένει να φανεί και πώς ο Σούλης Μαρκόπουλος θα “χωρέσει” στην ομάδα τον Αυστραλό αλλά και τον Τζόρνταν Σάιμπερτ μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό, ζήτημα για το οποίο ρωτήθηκε ο Ελληνας κόουτς μετά τον αγώνα με την Κύμη και αρκέστηκε να πει ότι “όλοι οι καλοί παίκτες χωράνε”.

Το βιογραφικό του

Ο Σόμπι, που γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1990, την σεζόν 2014-15 έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και στους Cairns Taipans είχε 1,5 πόντο μέσο όρο ενώ την αγωνιστική χρονιά 2015-16 στους Adelaide 36ers είχε τέσσερις πόντους ανά αγώνα. Την σεζόν 2016-17 έκανε το… μεγάλο άλμα και είχε σημαντική βελτίωση καθώς έφτασε τους 15,5 πόντους μέσο όρο (στους Adelaide 36ers). Ετσι αναδείχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης στο πρωτάθλημα Αυστραλίας… Στον ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής έχει 19,5 πόντους ανά αγώνα.

Ενα φοβερό κάρφωμά του την Αυστραλία…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…