Κεντρική Basket League Άρης “Να είμαστε ενωμένοι για να τα καταφέρουμε…”

“Να είμαστε ενωμένοι για να τα καταφέρουμε…”

asimtsak

asimtsakΓια το ματς απέναντι στην Δόξα Λευκάδας, για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό αλλά και για την… επόμενη μέρα του αποκλεισμού από την Βιλερμπάν στο Champions League μίλησε ο Βασίλης Σίμτσακ (κόντρα στην ομάδα του Φώτη Τακιανού ήταν ο τρίτος πολυτιμότερος παίκτης του Άρη, βάσει ranking). Συγκεκριμένα είπε:

Για τον σαββατιάτικο αγώνα με την Δόξα Λευκάδας: “Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όχι μόνο από τακτικής πλευράς, αλλά κυρίως από ψυχολογικής, διότι προερχόμασταν από ένα βαρύ αποκλεισμό, από ένα παιχνίδι που χάσαμε με κατεβασμένα χέρια. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί, δεν προσπαθήσαμε καθόλου, δεν κάναμε τίποτα από ότι είχαμε πει… Κοιτούσαμε μόνο πώς ο καθένας θα σκοράρει στην επίθεση και οι συνεργασίες δεν έβγαιναν καθόλου. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξανε όλα αυτά, κάναμε πιο σκληρή την άμυνά μας, γυρίσαμε την μπάλα και στο τέλος πιστεύω κερδίσαμε εύκολα το ματς”.

Για την διαχείριση του αποκλεισμού από την Βιλερμπάν: “Πρέπει να παραμένουμε όλοι μαζί. Αν αρχίσει ο καθένας και «σπάει» και κοιτάει την επόμενη χρονιά ή κοιτάει το πώς θα φανεί ο ίδιος καλός απ’ ότι η ομάδα, θα υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα είναι να είμαστε ενωμένοι γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι φέτος. Έχουμε έναν ακόμη στόχο μπροστά στο πρωτάθλημα, οπότε συνεχίζουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο”.

Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα; Ποιος θα… χαμογελάσει στο ματς Ρόκετς-Καβαλίερς, ο Χάρντεν ή ο Τζέιμς; Η 2winbet.gr θα προσφέρει τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς στους ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά και αυτούς του ΝΒΑ!

Για το ότι χρησιμοποιήθηκε και στην θέση “4”: “Έκανε κάποια γρήγορα φάουλ ο Μιχάλης (σ.σ. Τσαιρέλης), έπρεπε να παίξω εγώ ως «4». Έχω πει πως ό,τι χρειάζεται η ομάδα, εγώ θα προσπαθώ να το δίνω, είτε αυτό είναι στο «4», είτε στο «3», είτε στο «1». Και στις προπονήσεις έχω παίξει, έχουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα όταν παίζω με τον Βασίλη ή τον Τζάκσον. Δεν μπόρεσαν να μας «χτυπήσουν» σε αυτό το missmatch στην άμυνα και καταφέραμε και πήραμε μια καλή διαφορά”.

Για τον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Κολοσσό: “Δεν έχουμε πει ακόμη κάποια πράγματα για το παιχνίδι αυτό. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε στα εκτός έδρας, όπως στα εντός. Υπάρχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα εντός-εκτός, κυρίως στην επίθεση. Η συνταγή είναι η ίδια, να είμαστε πάρα πολύ καλοί στην άμυνα, να κρατήσουμε τον αντίπαλο στους 60 πόντους και στην επίθεση με σωστή κυκλοφορία, να μπορέσουμε να σκοράρουμε πολλούς πόντους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…