Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας”

“Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας”

liapis

liapis

Ο Κολοσσός Ρόδου αγωνίζεται στο Βενετόκλειο εναντίον του Άρη (18/03, 17:00), για την 22η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, με τον Μιχάλη Λιάπη να τονίζει στο blog του ΕΣΑΚΕ πως η αναμέτρηση είναι “must win“, ενώ μίλησε και για την έδρα της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Μιχάλης Λιάπης:
“Γεια σας και πάλι φίλοι μου

Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για εμάς, καθώς στεναχωρηθήκαμε από την ήττα που κάναμε στην Κύμη. Προσπαθήσαμε για τη νίκη, αλλά στο τέλος χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και επιτρέψαμε ένα μεγάλο σερί στους αντιπάλου μας, με αποτέλεσμα να φύγουμε με την ήττα από εκεί. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο τα μεγάλα σουτ που έβαλαν, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για εμάς, γιατί εμείς τους τα επιτρέψαμε.

Όμως, δεν θα πρέπει να μας παίρνει από κάτω, γιατί με αυτό τον τρόπο συνειδητοποιήσαμε πως και η ήττα είναι στο πρόγραμμα, οπότε αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να πάρουμε το επόμενο παιχνίδι. Μάθαμε πως πρέπει να παίζουμε σε κάθε ματς με καρδιά, γιατί αυτό είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει τις μεγάλες ομάδες, από τις μικρές.

Επόμενος αντίπαλός μας είναι ο Άρης. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί θα κρίνει τις θέσεις 4-5. Άρα, αυτό σημαίνει πως για εμάς είναι ένα ματς “must win” που λένε και οι Αμερικάνοι. Είναι μία ομάδα που βασίζεται σε έναν ελληνικό κορμό και αυτό είναι το πλεονέκτημά της, γιατί οι Έλληνες ξέρουν που βρίσκονται και παίζουν πάντα για τη φανέλα. Εμείς, θα πρέπει, λοιπόν, να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, να βγάλουμε αιφνιδιασμούς και να βάλουμε τα σουτ που θα μας δώσουν. Από την άλλη, η άμυνά μας θα πρέπει να μασάει σίδερα.

Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε άλλη μία σημαντική, ενώ το καλό για εμάς στο δύσκολο αυτό ματς θα είναι και η παρουσία του κόσμου, από τον οποίο περιμένουμε να μας δώσει την απαραίτητη ώθηση. Όπως κάνει, δηλαδή, σε κάθε παιχνίδι στο Βενετόκλειο.

Τα λέμε την επόμενη φορά,

Μιχάλης.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…