Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Μην χάσουμε το δάσος

Μην χάσουμε το δάσος

papanikolaou pleiss

papanikolaou-pleiss

Γιώργος ΚογκαλίδηςΑν μείνει κανείς στο ότι οι Τούρκοι είχαν 10/16 τρίποντα, τη στιγμή που όλοι οι “ερυθρόλευκοι” (πλην Έρικ Γκριν που είχε 2/4) είχαν 0/16, θα δει το δέντρο, αλλά θα χάσει το δάσος. Ο Ολυμπιακός έχασε και γιατί τα ποσοστά ήταν αφύσικα, αλλά όχι μόνο γι’ αυτό. Κι αν είναι λογικό να μην υπάρξει ξανά τέτοια διαφορά (κι αν υπάρξει λογικά θα χάσει ξανά), υπάρχουν άλλα στοιχεία που πρέπει να προβληματίσουν.

Υπήρχαν πολλά… τεχνικά λάθη στο παιχνίδι. Όπως για παράδειγμα ότι δεν πίεσαν στην μπάλα στο δεύτερο μισό, κάτι που ήταν λογικό, από τη στιγμή που ο Ντομινίκ Ουότερς φορτώθηκε γρήγορα με τέσσερα φάουλ κι ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρία.

Δεν χρησιμοποίησαν run and jump, ή zone press, προκειμένου να φύγει η μπάλα από τα χέρια του Γκιουλέρ (με μυαλό κι υπομονή, οδήγησε το ματς σε λίγες επιθέσεις, στοιχείο που βόλευε την ομάδα του), δεν έπαιξαν deny (άμυνα άρνησης) στον Μίτσοβ, για να μην πάρει την μπάλα, πράγματα που σίγουρα θα δει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο βίντεο και θα διορθώσει.

Αν θέλουμε να δούμε το… δάσος, ο Ολυμπιακός σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πίστεψε ότι έφτανε απλή διαχείριση στο δεύτερο μισό, για να κατακτήσει τη νίκη. Άφησε στ’ αποδυτήρια -όπως και με την Νταρουσάφακα– τη σκληράδα και το αμυντικό πάθος στ’ αποδυτήρια, σταμάτησε να παίζει στο… όριο του φάουλ και (αυτή τη φορά) το πλήρωσε.

Με την Νταρουσάφακα ήταν η βουτιά του Σπανούλη, η… τύχη με το μέρος των “ερυθρόλευκων“, που απέτρεψαν το κακό. Αυτή τη φορά η τύχη άλλαξε πάγκο, αλλά είναι λάθος να αφήνεις τα πράγματα στην τύχη.

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Ο Ολυμπιακός αποτελεί στόχο όλων των ομάδων που θα παίξουν στα πλέι οφ. Και αυτών που θα διεκδικήσουν με μειονέκτημα έδρας την πρόκριση στο φάιναλ φορ, αλλά κι αυτών που θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ένα θεωρητικό (και μόνο) σενάριο, που θα βρίσκονταν (αυθαίρετα παίρνουμε τους πρώτους τέσσερις του βαθμολογικού πίνακα) ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε και οι τρεις θέλουν τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό.

Εύκολη απάντηση ότι κι όσοι στο παρελθόν το… προτίμησαν, το πλήρωσαν. Από την άλλη ο Ολυμπιακός με τις τελευταίες εμφανίσεις του δίνει δικαιώματα. Χωρίς να είναι κακός, μοιάζει να είναι… ανυπόμονος, να αγνοεί τη βασική αρχή που λέει ότι κανένα ματς δεν τελειώνει (σε αυτό το επίπεδο) στο ημίχρονο, να είναι πιο επιπόλαιος απ’ ότι μας έχει συνηθίσει.

Υ.Γ.: Η φετινή Γαλατάσαραϊ είναι η περσινή Μπάμπεργκ. Φέτος δεν φαίνεται πως θα πληρώσει αυτές τις ήττες, όμως καλό είναι να μην του γίνει… συνήθεια.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4)

Τα φώτα στη Βαρκελώνη και τον Ολυμπιακό Τρία παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό…