Κεντρική NBA Λέοναρντ vs Χάρντεν: μια “μάχη” βγαλμένη από… παραμύθι! (vids)
NBA

Λέοναρντ vs Χάρντεν: μια “μάχη” βγαλμένη από… παραμύθι! (vids)

kawhi leonard james harden rockets spurs

kawhi-leonard-james-harden-rockets-spurs

Πρόκειται για δύο παίκτες, οι οποίοι ηγούνται δύο ομάδων που εκπροσωπούν δύο πλήρως διαφορετικά στυλ μπάσκετ. Από τη μία, ο αργός ρυθμός, η “ατσάλινη” περιφερειακή άμυνα, το ποστ, η ατελείωτη κυκλοφορία της μπάλας. Από την άλλη, τα ασταμάτητα σουτ από όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, ο ταχύς ρυθμός, το “άνοιγμα” του γηπέδου. Ο Κουάι Λέοναρντ και ο Τζέιμς Χάρντεν μοιάζουν να έρχονται από διαφορετικούς κόσμους. Έχουν, όμως, ένα κοινό στοιχείο: το γεγονός ότι είναι αμφότεροι υποψήφιοι για το βραβείο του MVP και χθες το βράδυ απέδειξαν του λόγου το αληθές.

Σε ένα απίθανο duel, ο Χάρντεν τελείωσε την αναμέτρηση με 39 πόντους και 12 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής, με 13/20 σουτ και 7/8 βολές. Ο “Beard” χρησιμοποιούσε ασταμάτητα το πικ-εν-ρολ, όντας απίθανος σε προσπάθειες μετά το σκριν, είτε διεισδύοντας, είτε σουτάροντας. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν χρειάστηκε καν σκριν, εκτελώντας με το που περνούσε το κέντρο ενώ εκμεταλλεύτηκε άριστα τα miss-matches. Είχε ήδη 18 πόντους από την 1η περίοδο, “διαλύοντας” μια από τις κορυφαίες άμυνες του NBA. Σε αυτό το ματς, όμως, θα χαμογελούσε ο Λέοναρντ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GHEp0jJJrrY]

Τα προσόντα του Λέοναρντ έχουν αναλυθεί εκτενώς και το χθεσινό παιχνίδι ήταν μία ακόμη επιβεβαίωση της ραγδαίας βελτίωσής του, σε επίπεδα MVP. Ειδικότερα σταμάτησε στους 39 πόντους, μαζί με 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και απίθανα ποσοστά (12/18 σουτ, 11/11 βολές), βάζοντας τη “σφραγίδα” του στο τελευταίο λεπτό. Συνεχή τζαμπ-σουτ μετά από ντρίμπλα αλλά και ικανότητα στην εκμαίευση των φάουλ συνέθεσαν το σκηνικό της εμφάνισής του. Όμως, η παρουσία του στα τελευταία 25 δευτερόλεπτα, όπου βάζει το τρίποντο της νίκης, δίνει μια από τις τάπες της χρονιάς στον Χάρντεν και διασφαλίζει και το ριμπάουντ είναι μια από τις κορυφαίες αλληλουχίες γεγονότων που έχουμε δει τη φετινή σεζόν, αντάξια του μεγαλείου αυτού του παίκτη!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rkYwUHjKDPA]

Στα τελευταία 4 παιχνίδια, ο Λέοναρντ έχει σημειώσει πάνω από 30 πόντους, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς να αποθεώνει τον παίκτη του, περισσότερο όμως για τις αμυντικές του αρετές: “Αυτή η τάπα είναι που τον κάνει ξεχωριστό. Όλοι βάζουν τρίποντα. Αλλά δεν ξέρω κάποιον που να κάνει ό,τι κάνει αυτός στην άλλη μεριά του γηπέδου. Ο Λέοναρντ το ήθελε πάρα πολύ, μπήκε μέσα και το πήρε!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…