Κεντρική Basket League Άρης “Κάποιοι παίκτες με ταλέντο, δεν έχουν την προσωπικότητα…”

“Κάποιοι παίκτες με ταλέντο, δεν έχουν την προσωπικότητα…”

dimitris priftis

dimitris-priftisΣτο ότι ο Άρης δεν μπορεί να ανταποκριθεί όταν οι αντίπαλοί του παίζουν δυνατά, στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στην Βιλερμπάν. Αρχικά ο Ελληνας προπονητής είπε:

“Σίγουρα ήταν μια πολύ δύσκολη ήττα για τον τρόπο που ήρθε. Σε αυτό το παιχνίδι σημαντικός παράγοντας ήταν η σκληρότητα. Όποια ομάδα έπαιζε πιο σκληρά θα είχε περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη. Εμείς ξεκινήσαμε καλά, αλλά όταν η αντίπαλός μας με έπαιξε δυνατά με επαφή, χάσαμε τα λέι απ, δεχθήκαμε και κάποια σουτ, η Βιλερμπάν άνοιξε την επίθεση και εμείς δεν αντέξαμε. Αρχίσαμε να καταρρέουμε και σε αυτό οφείλεται η διαφορά στο σκορ. Στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο είναι προφανές ότι δεν υπήρχαμε. Για εμάς το Champions League τελείωσε. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στην Βιλερμπάν έκανε δύο καλά παιχνίδια. Της εύχομαι ό,τι καλύτερο στην συνέχεια”.

Συνεχίζοντας ο Πρίφτης υπογράμμισε: “Το βασικό χαρακτηριστικό του σημερινού παιχνιδιού θα έπρεπε να είναι η σκληρότητα. Εμείς αυτό δεν το είχαμε στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Και όταν ο αντίπαλός παίζει πολύ δυνατά και μας δέρνει, εμείς δεν μπορούμε να παίξουμε και να σκοράρουμε. Επίσης, κάποιοι παίκτες που έχουν ταλέντο, δεν έχουν την προσωπικότητα που θα έπρεπε να έχουν ενώ κάποιοι παίκτες που δεν έχουν ταλέντο, έχουν την προσωπικότητα και προσπαθούν. Δυστυχώς βιώνουμε αυτή την κατάσταση, με ειλικρίνεια…

Δεν είμαστε σκληροί, όταν μια παίζει μας παίζει πολύ δυνατά έχουμε πρόβλημα να βάλουμε την μπάλα στην καλάθι. Δεν είμαστε παραγωγικοί. Γι’ αυτό χάσαμε τρία λέι άπ. Γι’ αυτό χάσαμε τα ανοιχτά σουτ. Οταν μας παίζουν σκληρά, δεν ανταποκρινόμαστε. Αυτό δεν είναι θέμα ταλέντου, αλλά χαρακτήρα και προσωπικότητας. Σε αυτό το πράγμα δυστυχώς αυτοί οι παίκτες που είναι ταλαντούχοι, υστερούν. Σε αυτό εγώ έχω την ευθύνη γιατί εγώ τους έχω στην ομάδα”.

Για το αν γίνουν αλλαγές για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας: “Δραστικά αυτή η ομάδα δεν είναι εύκολο να αλλάξει, αυτή την στιγμή… Πρέπει να βελτιωνόμαστε όσο μπορούμε για να παρουσιαζόμαστε πιο σοβαροί. Να προσπαθούμε, αυτό πρέπει να κάνουμε. Δραστικές αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν. Το ρόστερ αυτό είναι, δεν ξέρω αν παραμείνει έτσι όπως είναι στην συνέχεια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να κάνουμε προπόνηση. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο… Να τελειώσουμε αξιοπρεπέστατα αυτή την δύσκολη χρονιά που είχαμε εμπειρίες και ατυχίες αλλα και κακές αποφάσεις και επιλογές. Είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών. Αυτή είναι η προσέγγιση με απόλυτη ειλικρίνεια και με απόλυτη αίσθηση ευθύνης. Και από μένα και από όλους μας”.

Ο Πρίφτης για Γκόρντον-Καββαδά…

Ο Ελληνας κόουτς, επίσης, τόνισε για τον Γκόρντον είναι υπάρχει θέμα αποχώρησης αλλά “θα το δούμε τις επόμενες μέρες”, για το πρόβλημα τραυματισμού του Καββαδά ότι θα αποφασιστεί την Τετάρτη αν μείνει εκτός η συνεχίζει να παίζει με νάρθηκα ενώ για την παρουσία του στην ομάδα είπε… “ελπίζω να είμαι παρών, όρθιος μπροστά στον πάγκο και με την ευθύνη δική μου”.

Τζένκινς: “Δύσκολη ήττα…”

Ο Μάικλ Τζένκινς δεν είπε πολλά μετά την ήττα απο την Βιλερμπάν και συγκεκριμένα τόνισε: “Ήταν μια πολύ δύσκολη ήττα. Δεν υπάρχουν πολλά να πεις… Είναι δύσκολο να αποκλείεσαι σε όποια φάση της διοργάνωσης κι αν έχεις φτάσει. Ήταν πολύ δύσκολη ήττα για την ομάδα μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…