Κεντρική Elite League “Ήττα που μας δημιουργεί προβλήματα”

“Ήττα που μας δημιουργεί προβλήματα”

Diamantakos giannis

diamantakos-giannis

Ο Αρκαδικός ηττήθηκε στο ΔΑΚ Τρίπολης από τον Αμύντα με 8284 στην παράταση, για την 22η αγωνιστική της Α2 Ανδρών, με τον Γιάννη Διαμαντάκο να τονίζει πως η συγκεκριμένη ήττα θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Διαμαντάκος:
Για το παιχνίδι με τον Αμύντα:
“Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες αλλά δεν παύει να είναι μία ήττα. Μία ήττα που μας δημιουργεί περεταίρω προβλήματα. Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο θα μπορούσα να πω ότι ήμασταν κακοί στην άμυνα μας. Ο Αμύντας βεβαίως έβαλε σχεδόν τους μισούς πόντους 39 αν δεν κάνω λάθος από τρίποντα. Εμείς δεν είχαμε τις γνωστές επιδόσεις μας στην άμυνα και αυτό επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία στην κανονική διάρκεια να κερδίσουμε όμως αυτό δεν συνέβη και ενώ στην παράταση ξεκινήσαμε καλά όπως κάναμε και στην  κανονική διάρκεια του παιχνιδιού δυστυχώς δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα και έτσι ήρθε η ήττα στις λεπτομέρειες.”

Για το αν υπήρχε πιο πολύ πίεση απ’ ότι έπρεπε στους παίχτες
“Αυτό είναι σχετικό και ίσως από ένα σημείο και μετά να είναι και λίγο αφηρημένο. Εγώ μίλησα περισσότερο για την άμυνα. Αν έχεις περισσότερο πίεση συνήθως έχεις λάθος επιλογές στην επίθεση η σε χαμένα εύκολα σουτ. Αυτό δεν ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό παρότι υπήρχαν και τέτοια άστοχα σουτ. Νομίζω ότι δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα δίνοντας την δυνατότητα στον Αμύντα να κάνει το παιχνίδι του που έχει πάρα πολλές πάσες προσπαθώντας να βρει την καλύτερη δυνατή επιλογή και σε συνδυασμό με τον ρυθμό που βρήκαν σιγά, σιγά και με το εκπληκτικό ποσοστό τους στα τρίποντα να πάρουν την νίκη.

Ούτος η άλλος από εδώ και στο εξής και είτε πριν από το παιχνίδι και πολύ περισσότερο μετά καλούμαστε και πρέπει να παίζουμε κάθε παιχνίδι με πίεση και πρέπει αυτό να το διαχειριστούμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.”

Για τον αγώνα εκτός έδρας με τον Χολαργό που ακολουθεί και αν παίξει ρόλο που το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών
“Προφανώς και έχει την σημασία του να αγωνιστούμε σε ένα γήπεδο χωρίς κόσμο. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Σε κάθε παιχνίδι όχι απλώς πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό να παίρνουμε και νίκες που χρειαζόμαστε.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/play out

Το 2-1 έκανε ο Πανιώνιος. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των play off/play out. Ο Πανιώνι…