Κεντρική Basket League Άρης “Είμαστε ομάδα με αστάθειες, δύσκολα ο Σανικίτζε…”

“Είμαστε ομάδα με αστάθειες, δύσκολα ο Σανικίτζε…”

dimitris priftis aris

dimitris-priftis-arisΟ Άρης στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Δόξα Λευκάδας… σοβαρεύτηκε και τελικά έφτασε στην νίκη. Μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε: “Συγχαρητήρια στην Δόξα. Εμείς μπήκαμε νωθρά στο παιχνίδι και αυτό φαίνεται από τους 42 πόντους που δεχτήκαμε στο πρώτο ημίχρονο. Η σοβαρότητα που δείξαμε στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου και ειδικά στις πρώτες τρεις κατοχές, έβαλε τις βάσεις για την νίκη. Κάθε ματς είναι σημαντικό, γίνεται μάχη για την τέταρτη θέση. Εχουμε τώρα έχουμε ένα ματς την εβδομάδα, θα κάνουμε καλύτερη δουλειά με τους τραυματίες, θα υπάρχει και ξεκούραση”.

Για το διαφορετικό πρόσωπο που έδειξε ο Άρης στα δύο ημίχρονα και το νωθρό ξεκίνημα των “κιτρίνων” στον αγώνα: “Είναι μια ενστικτώδης αντίδραση, όταν παίζεις σε ένα λιγότερο καλό αντίπαλο συμβαίνει… Δεν γίνεται επίτηδες. Θεωρείς ότι ειναι πιο εύκολο… Οσο κι αν πεις, να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο, αυτά τα παιχνίδια ξέρετε πως είναι. Επίσης εμείς, όπως έχουμε ξαναπεί, είμαστε μια ομάδα με αστάθειες”.

Για το αν του ειπώθηκε κάτι από την διοίκηση σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς με την Βιλερμπάν για το ότι ο Άρης έχει παίκτες με ταλέντο αλλά όχι με προσωπικότητα: “Δεν μου είπαν κάτι”.

Για το αν ο Άρης αποκτήσει “κοντό”: “Είναι υπό σκέψη. Χρειαζόμαστε και δεν χρειαζόμαστε έναν τέτοιο παίκτη. Αριθμητικά δεν τον χρειαζόμαστε αλλά ποιοτικά τον έχουμε ανάγκη. Θα δούμε τι υπάρχει”.

Για το αν μπορεί να αγωνιστεί φέτος ο Σανικίτζε που δουλεύει ατομικά και με μπάλα: “Είναι πολύ δύσκολο. Το ότι κάνει πλάγια βήματα, δεν σημαίνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αγώνα. Είναι λίγες οι πιθανότητες να παίξει, εκτός αν η σεζόν πάει μακριά όπως πέρυσι”.

Φλιώνης: “Να είμαι έτοιμος στην πράξη, όχι στα λόγια”

Ο Δημήτρης Φλιώνης είπε για την νίκη επί της Δόξας Λευκάδας: “Παρά το ότι ήμασταν προετοιμασμένοι και γνωρίζαμε πώς θα επιτεθεί ο αντίπαλος, δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι. Στα αποδυτήρια είπαμε να σοβαρευτούμε… Στο τρίτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόνο 10 πόντους, γεγονός που μας επέτρεψε να χτίσουμε μια διαφορά και παίζοντας καλή άμυνα στο τέταρτο, να φτάσουμε στη νίκη. Μας περιμένει ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι με τον Κολοσσό και συνεχίζουμε”.

Για την άμυνα του Άρη, τομέας που υπήρχε βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο: “Είμαστε μια ομάδα που αν δεν παίξει άμυνα, τότε μειώνονται οι ελπίδες μας ανεξαρτήτως αντιπάλου”.

Για το αν νιώθει απελευθερωμένος όταν αγωνίζεται γνωρίζοντας πως υπάρχει το “πρέπει” για να δείξει καλά στοιχεία και να είναι εύστοχος στα σουτ: “Θέλω έτσι κι αλλιώς να βάλω σουτ. Δεν νιώθω 100% απελευθερωμένος αλλά πιστεύω ότι με τον καιρό όταν ένας παίκτης βρει ρυθμό, θα ανταποκριθεί. Το κίνητρο υπάρχει ούτως ή άλλως. Δεν το ψάχνω κάθε εβδομάδα. Σε αυτήν την ηλικία που είμαι, με ενδιαφέρει να δουλεύω στους αγώνες και στις προπονήσεις. Θα προσπαθήσω να φανώ έτοιμος στην πράξη και όχι στα λόγια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…