Κεντρική NBA Οι Καβαλίερς χωρίς Λεμπρόν… παραπαίουν (vid)
NBA

Οι Καβαλίερς χωρίς Λεμπρόν… παραπαίουν (vid)

lebron james cavs

lebron-james-cavs

Ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι πρώτος σε ολόκληρο το NBA, σε ό,τι αφορά τα λεπτά συμμετοχής, με 37,6 ανά αγώνα. Στα 32 του χρόνια, δεν θεωρείται φυσιολογικό να αυξάνεται ο χρόνος που περνάει εντός του παρκέ, με δεδομένο μάλιστα ότι οφείλει να κρατήσει δυνάμεις ενόψει των αμφίρροπων “μαχών” των πλέι-οφς. Και όμως υπάρχει σοβαρός λόγος που συμβαίνει αυτό και επιβεβαιώθηκε ξανά στο χθεσινό ματς εναντίον των Χιτ.

Το στατιστικό του real plus-minus προσμετρά πόσο μεγάλο αντίκτυπο, θετικό ή αρνητικό έχει ένας παίκτης στην εκάστοτε ομάδα του, όταν βρίσκεται στο παρκέ, με τον Λεμπρόν να βρίσκεται στην 3η θέση του NBA, με 6.9 ανά αγώνα, πίσω μόνο από τους Μπάτλερ (7.11) και Πολ (8.22), όπως μας ενημερώνει το ESPN. Η σημασία που έχει ο “βασιλιάς” για την ομάδα του “ξεδιπλώθηκε” και χθες, καθώς στα 9 λεπτά και 19 δεύτερα που ξεκουράστηκε χθες εναντίον του Μαϊάμι, οι Καβς… καταστράφηκαν. Συγκεκριμένα, το συνολικό σκορ με τον Λεμπρόν στον πάγκο έφθασε στο 9-31 (!), με τους πρωταθλητές να σουτάρουν με 23.1%, να κάνουν 5 λάθη και να μην μοιράζουν καμία ασίστ στο διάστημα αυτό!

Με τον Λεμπρόν στο παρκέ, το ποσοστό ευστοχίας “εκτοξευόταν” στο 49,2% και το επιμέρους σερί ήταν 89-75! Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά μετά από 11 παιχνίδια που ο Τζέιμς και ο Κάιρι Έρβινγκ σκόραραν από 30 πόντους έκαστος, δίχως να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη. Με δεδομένες τις απουσίες των Κέβιν Λοβ και Τζέι Αρ Σμιθ, οι βοήθειες του “βασιλιά” έχουν λιγοστέψει αυτή τη στιγμή. Ήττες όπως η σημερινή δεν αναμένεται να κοστίσουν στους Καβς αλλά η εκτεταμένη χρήση του Λεμπρόν ίσως “στραγγίξει” ένα μέρος των δυνάμεών του, με τα πλέι-οφς να βρίσκονται μόλις 40 μέρες μακριά.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2OzQZEuDSdc]

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…