Κεντρική NBA Η “ατσάλινη” άμυνα των Μπόστον Σέλτικς (vid)
NBA

Η “ατσάλινη” άμυνα των Μπόστον Σέλτικς (vid)

avery bradley celtics warriors

avery-bradley-celtics-warriors

Η “πυρηνική μηχανή” των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (113.3 πόντοι ανά 100 κατοχές σε κάθε αγώνα) φαντάζει “λειψή” πλέον, καθώς στερείται ενός βασικού “εξαρτήματος”: του Κέβιν Ντουράντ. Ο “KD” βρίσκεται στα “πιτς‘, λόγω του τραυματισμού του στο πόδι και η μοναδική ικανότητά του να φτιάχνει το δικό του σουτ με οποιονδήποτε τρόπο και από παντού μέσα στο γήπεδο γίνεται πλέον αισθητή διά της απουσίας της. Οι Μπόστον Σέλτικς ταξίδεψαν στην πόλη του Όκλαντ με σκοπό να εκμεταλλευτούν τη συνθήκη αυτή και τα κατάφεραν με τον πιο πειστικό τρόπο.

Μπορεί οι “κέλτες” να μην διαθέτουν μια από τις elite άμυνες του NBA (14η στο πρωτάθλημα) καθώς στερούνται ενός καθαρού “προστάτη” του καλαθιού (rim protector) ενώ οι αδυναμίες του Αϊζέια Τόμας στον ανασταλτικό τομέα είναι δεδομένες. Παρ’όλα αυτά, οι καταπληκτικές αρετές των Έιβερι Μπράντλεϊ, Τζέι Κράουντερ και Μάρκους Σμαρτ αλλά και η αστείρευτη ενέργεια που διέθεταν στο τέλος ώθησε τους Σέλτικς στο να περιορίσουν τους Γουόριορς στους 86 πόντους συνολικά (η χειρότερη επίδοσή τους για φέτος) αλλά και σε 12 πόντους στην τελευταία περίοδο!

Η Βοστόνη άσκησε αφόρητη πίεση στην μπάλα στο τελευταίο δωδεκάλεπτο και σε συνδυασμό με ορισμένα αβίαστα λάθη του Γκόλντεν Στέιτ, το οποίο σούταρε με 6/30 τρίποντα, το σερί των Σέλτικς έφθασε στο 0-15 (79-93 από 79-78), “καθαρίζοντας” την παρτίδα. Με τον θρίαμβο αυτό σηματοδοτήθηκε η 2η σερί σεζόν που οι Σέλτικς νικούν μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ, στην προσπάθειά τους για διατήρηση της 2ης θέσης στην Ανατολική Περιφέρεια.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1p06aQk849A]

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…