Κεντρική NBA Γκόλντεν Στέιτ και Στιβ Κερ “χαράσσουν” τη δική τους ιστορία!
NBA

Γκόλντεν Στέιτ και Στιβ Κερ “χαράσσουν” τη δική τους ιστορία!

Team USA Στηβ Κερ

steve-kerr-warriors

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επιχειρούν να δημιουργήσουν τη δική τους “δυναστεία” τα τελευταία χρόνια, υπό την αιγίδα του Στιβ Κερ και με ένα καταπληκτικό ρόστερ, ικανό να υπηρετήσει έναν τρομερά ελκυστικό και αποτελεσματικό τρόπο παιχνιδιού. Ως αποτέλεσμα, οι “πολεμιστές” σπάνε τα “κοντέρ” την τελευταία 3ετία, ειδικά στην κανονική περίοδο, με τις επιδόσεις τους να βρίσκουν με άνεση τον δρόμο τους στα βιβλία των ρεκόρ. Χθες, οι “dubs” έφθασαν τις 60 νίκες για φέτος και κατάφεραν να εισέλθουν σε ένα πολύ ξεχωριστό γκρουπ ομάδων.

Συγκεκριμένα, οι Γουόριορς έγιναν μόλις η 5η ομάδα στην ιστορία του NBA, η οποία πετυχαίνει +60 νίκες για 3η συνεχή χρονιά! Μάλιστα, η μοναδική ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια που έφθασε σε τέτοια επίπεδα ήταν οι Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, από το 1996 έως το 1998!

Δεν θα μπορούσε φυσικά να μην γίνει αναφορά και στον Στιβ Κερ. O 52χρονος κόουτς χρειάστηκε μόλις 238 παιχνίδια για να φθάσει τις 200 νίκες στην επαγγελματική του καριέρα (ποσοστό νικών 84%), κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος προπονητής, όχι μόνο στο NBA αλλά και στα 4 μεγάλα πρωταθλήματα των ΗΠΑ (NBA, NFL, MLB, NHL)!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…