Κεντρική NBA Εξωπραγματικός Γουέστμπρουκ, “διέλυσε” όλα τα ρεκόρ! (vids)
NBA

Εξωπραγματικός Γουέστμπρουκ, “διέλυσε” όλα τα ρεκόρ! (vids)

russell westbrook oklahoma 1

russell-westbrook-oklahoma

Η απρόβλεπτη και “εκρηκτική” φύση του Ράσελ Γουέστμπρουκ του επιτρέπει να αγγίξει αριθμούς, τους οποίους δεν έχει ονειρευτεί κανένας παίκτης, τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία του NBA. Πάνω που οι πάντες νόμιζαν ότι τα έχουν δει όλα, μετά από 37 τριπλ-νταμπλ, 40άρες, 50άρες και νικητήρια σουτ, έζησαν για να βιώσουν άλλο ένα σοκ. Και αυτή τη φορά ήταν και το ισχυρότερο. Ο “Westbeast” πέτυχε 57 πόντους, μάζεψε 13 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ, οδηγώντας τους Θάντερ στη νίκη μέσα στο Ορλάντο, με 106-114. Παρεμπιπτόντως, έστειλε και το παιχνίδι στην παράταση με το παρακάτω σουτ.

Αυτό ήταν το 38ο τριπλ-νταμπλ του για φέτος και χρειάζεται 4 στα εναπομείναντα 8 ματς για να “σπάσει” το “στοιχειωμένο” ρεκόρ του Όσκαρ Ρόμπερτσον! Οι 57 πόντοι είναι οι περισσότεροι που έχουν μπει ποτέ σε τριπλ-νταμπλ ενώ πέτυχε για 15η φορά φέτος πάνω από 40 πόντους.

 

Αγωνίστηκε για 41 λεπτά, κάνοντας ένα πρωτοφανές take-over, με 15/25 δίποντα, 6/15 τρίποντα και 9/11 βολές, μαζί με 7 λάθη. Οι Μάτζικ προηγήθηκαν ακόμη και με 21 πόντους στα μέσα της 3ης περιόδου αλλά ο “Ρας” δεν πτοήθηκε. Παίζοντας με “υπεράνθρωπη” ενέργεια, ο Γουέστμπρουκ σκόραρε το 49% των πόντων της Οκλαχόμα, με ό,τι τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς: με ατομικές προσπάθειες, με “μπούκες” προς το καλάθι, με εξαίρετες εκτελέσεις από μέση απόσταση, στο τρανζίσιον, με τρίποντα μετά από ντρίμπλα, ακόμη και στο ποστ! Είχε τον απόλυτο έλεγχο κάθε κατοχής της ομάδας του, γυρίζοντας το παιχνίδι σχεδόν μόνος του, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον επιθετικό τομέα. Μέσα σε όλα αυτά, έδωσε και ορισμένες κρίσιμες πάσες στους συμπαίκτες του, ειδικά στην παράταση, κάνοντας στην κυριολεξία τα πάντα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πιθανότητές του για το βραβείο του MVP αυξάνονται μετά από αυτή την “εποποιία”!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=paJ85RCJDh4]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…