Κεντρική NBA “Ερωτευμένοι” με τα… τριπλ-νταμπλ Λεμπρόν-Γουέστμπρουκ! (vids)
NBA

“Ερωτευμένοι” με τα… τριπλ-νταμπλ Λεμπρόν-Γουέστμπρουκ! (vids)

lebron james russell westbrook thunder cavs

lebron-james-russell-westbrook-thunder-cavs

Η φετινή σεζόν ανήκει αναμφίβολα στα τριπλ-νταμπλ. Πάνω από 80 έχουν σημειωθεί φέτος στον “μαγικό κόσμο”, με το ρεκόρ να έχει ήδη “σπάσει”, σχεδόν 1 μήνα πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Βασικότερος “υπαίτιος” της συνθήκης αυτής δεν είναι άλλος από τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο οποίος έφθασε τα 33 στο χθεσινό ματς εναντίον των Νετς, με 25 πόντους, 12 ριμπάουντ και 19 ασίστ!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_u0chhzv8gk]

Ο “Ρας” παραμένει στη 2η θέση, σε ό,τι αφορά τα περισσότερα τριπλ-νταμπλ σε μία σεζόν, “κυνηγώντας” τα 41 του Όσκαρ Ρόμπερτσον. Ακόμη, έφθασε τα 70 τριπλ-νταμπλ συνολικά στην καριέρα του (5ος όλων των εποχών) ενώ οι Νετς έγιναν η 9η ομάδα, κόντρα στην οποία έχει σημειώσει 2 τριπλ-νταμπλ την τρέχουσα χρονιά! Μόνο ο Γουίλτ Τσάμπερλειν έχει καλύτερη απόδοση με 10!

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναλυτή του ESPN, Κέβιν Πέλτον, οι πιθανότητες που έχει ο Γουέστμπρουκ να ολοκληρώσει τη σεζόν με μέσους όρους τριπλ-νταμπλ ανέρχεται πλέον στο 90%! Το ποσοστό αυτό δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο “Westbeast” χρειάζεται 7.5 ριμπάουντ και 8.8 ασίστ ανά αγώνα στα εναπομείναντα ματς της σεζόν, ώστε να πετύχει αυτή την ιστορική επίδοση!

lebron (1)

Σε ό,τι αφορά τον Λεμπρόν, ο “βασιλιάς” έκανε μια υγιεινή “βόλτα στο πάρκο”, σημειώνοντας τριπλ-νταμπλ σε μόλις 28 λεπτά συμμετοχής. Ειδικότερα, σταμάτησε στους 16 πόντους, μαζί με 11 ριμπάουντ και 12 ασίστ, στο πιο σύντομο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του, με τους Καβς να “διαλύουν” τους Πίστονς.

Η “γρίπη” των τριπλ-νταμπλ έχει “χτυπήσει” και τον “βασιλιά” φέτος, καθώς είναι η πρώτη σεζόν της καριέρας του, όπου φθάνει σε διψήφιο αριθμό τέτοιων επιδόσεων! Πρόκειται σαφώς για την κορυφαία επίδοση στην ιστορία των “ιπποτών” ενώ έγινε ο 3ος παίκτης τη φετινή σεζόν που καταφέρνει κάτι τέτοιο, μετά τους Γουέστμπρουκ και Χάρντεν!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fZT5_jcK4rg]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…