Κεντρική Ασίστ Shadow “Έμμονη ιδέα το μετάλλιο για την Εθνική”

“Έμμονη ιδέα το μετάλλιο για την Εθνική”

F.Katsikaris

F.Katsikaris

Σε πρόσφατες δηλώσεις στον ισπανικό Τύπο, ο Φώτης Κατσικάρης, μίλησε για τη θητεία του στην Εθνική Ελλάδος, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για το γρήγορο μπάσκετ που παίζει η Εθνική, ενώ στην ερώτηση με ποιον παίκτη έχει ταυτιστεί δήλωσε τον Νίκο Ζήση.

Aναλυτικά τα όσα είπε ο Φώτης Κατσικάρης:
Για τη θητεία του στην Εθνική:
“Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα και είμαι περήφανος. Ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι προπονητής σε μια εθνική ομάδα σαν της Ελλάδας, της πατρίδας σου. Η θητεία σε μια εθνική ομάδα δεν σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο προπονητή, γιατί υπάρχουν πολλές παράμετροι. Πρώτον δεν ξέρεις ποιος θα είναι διαθέσιμος να παίξεις. Μετά η τύχη παίζει ρόλο στην κλήρωση και τις διασταυρώσεις. Είχα ρεκόρ 143, αλλά αυτές οι τρεις ήττες μας πλήγωσαν πολύ γιατί ήταν στα χιαστί. Και ήρθαν από τη Σερβία που πήγε στον τελικό του Μουντομπάσκετ το 2014, την Ισπανία που πήρε το Ευρωμπάσκετ το 2015 και την Κροατία που νίκησε την οικοδέσποινα του Προολυμπιακού, την Ιταλία, και πήγε στο Ρίο.”

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:
“Είναι ένας από τους σπουδαίους παίκτες, ειδικά για το χαρακτήρα του και όχι μόνο για τον τρόπο που παίζει. Τον είχα για πρώτη φορά στα 20 του και έμοιαζε για 30. Δουλεύει σκληρά, είναι πολύ σοβαρός, προσιτός και συγκεντρωμένος. Είναι μόλις 22 και συμπεριφέρεται σαν βετεράνος.”

Για το πιο γρήγορο μπάσκετ που επιχειρεί να παίξει η Εθνική:
“Αυτή ήταν η ιδέα όταν ανέλαβα, να πάμε σε ένα πιο δυναμικό στιλ παιχνιδιού, το οποίο γνώριζα από την ACB. Πιστεύω πως ειδικά στο Μουντομπάσκετ του 2014 παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Η ομάδα δεν είχε συνηθίσει να παίζει έτσι, αλλά να πηγαίνει το ματς στους 60 πόντους. Όμως είναι έμμονη ιδέα η κατάκτηση μεταλλίου και αυτό δεν κάνει καλό. Όσα έχουμε κερδίσει έχουν έρθει χωρίς να έχουμε πάει ως φαβορί.”

Για το αν έχει ταυτιστεί με έναν παίκτη του:
“Θα έλεγα τον Ζήση, γιατί τον είχα μαζί από μικρό. Δεν ξέρω αν είμαι αντικειμενικός γιατί έχουμε δουλέψει μαζί πολλές ώρες. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα, γιατί δεν είναι εγωιστής, βάζει πάντα την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και γι’ αυτό έχει πετύχει και έχει κατακτήσει τίτλους με όλες τις ομάδες του, πλην της Μπιλμπάο.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…