Κεντρική Διεθνή “Δεν περίμενα να ξεπεράσω τον Διαμαντίδη” (vid+pics)

“Δεν περίμενα να ξεπεράσω τον Διαμαντίδη” (vid+pics)

nikos zisis brose brokets

nikos zisis-brose brokets

O Nίκος Ζήσης, ύστερα από την συμμετοχή του εναντίον της Φενέρμπαχτσε, ξεπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη έχοντας 279 στην Ευρωλίγκα, με τον Έλληνα γκαρντ να μιλάει στην επίσημη σελίδα της γερμανικής ομάδας και να τονίζει πως δεν περίμενε πως θα περάσει τον “3D” σε συμμετοχές.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Ζήσης:
“Είναι λίγο περίεργο να ξεπερνάω σε συμμετοχές τον Δημήτρη Διαμαντίδη, έναν παίκτη με τον οποίο έπαιξα μαζί τα προηγούμενα χρόνια και πάντα θαύμαζα στην καριέρα μου. Δεν το περίμενα. Τα χρόνια περνούν. Δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι ξεχωριστό όταν παίζεις περισσότερα παιχνίδια, δεν είναι κάτι τόσο τρομερό. Θα έλεγα πως νιώθω τιμή που μπόρεσα να παίξω τόσα χρόνια και να είμαι εδώ για όλα αυτά τα χρόνια. Το πιο ξεχωριστό είναι όταν κατακτάς τίτλους. Μην θεωρήσετε ότι δεν θέλω να δώσω αξία σε αυτό, απλά έχω στο μυαλό μου ότι το πιο σημαντικό όλων είναι να κατακτάς έναν τίτλο. Όπως έγινε στο Κύπελλο Γερμανίας.”

Για το πρώτο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, όταν αγωνιζόταν με την φανέλα της ΑΕΚ, κόντρα στην Μπενετόν, είπε:
“Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν πολύ ιδιαίτερο. Ήμουν στην ΑΕΚ, δεν είχα καν ενηλικιωθεί. Ήταν στη διάρκεια των playoffs της διοργάνωσης, σε ένα πολύ διαφορετικό σύστημα από το σημερινό. Ο κόουτς δεν ήταν ικανοποιημένος από την αμυντική απόδοση της ομάδας. Σκεφτείτε ότι δεν είχα ταξιδέψει καν με την αποστολή στο εκτός έδρας παιχνίδι. Όταν ήρθε η ώρα για το παιχνίδι στην Αθήνα, ο κόουτς (Ντούσαν Ίβκοβιτς) γύρισε και με ρώτησε “είσαι έτοιμος να παίξεις; Θέλω να μαρκάρεις τον Μάρκους Μπράουν”. Μιλάμε για τον κορυφαίο σκόρερ της EuroLeague εκείνα τα χρόνια, έναν τρομερό επιθετικό. Θυμάμαι πόσο νευρικός ήμουν. Δεν έβαλα πόντο. Σκεφτόμουν διαρκώς πως θα τον μαρκάρω, να κάνω αυτό που μου είπε ο προπονητής μου. Όσον αφορά το αν είμαι “θρύλος”, όχι δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου για μένα. Αυτό που με απασχολεί μόνο είναι να βοηθάω την ομάδα μου κάθε φορά, σε κάθε αγώνα. Είμαι χαρούμενος που είμαι υγιής και μπορώ να είμαι χρήσιμος για την ομάδα μου.”

17342565 10154556142617545 6426236690493132000 n

Για την εξέλιξη της Ευρωλίγκας, ανέφερε:
“Είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Το βασικότερο είναι ότι το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο. Όπως επίσης είναι πιο physical. Το παιχνίδι έχει γίνει πιο αθλητικό, υπάρχει μεγαλύτερη ένταση και τρέξιμο στο παρκέ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ομάδα έχει περισσότερες κατοχές, κι άρα περισσότερα σουτ σε κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, η νέα τάξη πραγμάτων με τα social media έχει βοηθήσει στη γιγάντωση όλου αυτού. Έχει εξαπλωθεί πάρα πολύ όλη η διοργάνωση, την ώρα που παλιά δεν ήταν τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό.”

17342499 10154554295557545 5659736692074915046 n

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…