Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Απολαμβάνω την προπονητική” (vid)

“Απολαμβάνω την προπονητική” (vid)

saras zalgiris

saras-zalgiris

Τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έβαλε στο επίκεντρο αυτή τη φορά η Ευρωλίγκα, δημιουργώντας του ένα αφιέρωμα. Ο “Σάρας” τόνισε πως απολαμβάνει την προπονητική, ενώ όσον αφορά την πορεία που κάνει η Ζαλγκίρις Κάουνας, πρόσθεσε ότι ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία και ο πήχης ανεβαίνει ψηλά.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πως ξεκίνησε το μπάσκετ:”Δεν είχα καμία διαφορά από τα περισσότερα αγόρια στη Λιθουανία. Ξεκίνησα το μπάσκετ, είναι μεγάλο μέρος της κουλτούρας μας. Είναι σαν μια δεύτερη θρησκεία για τους Λιθουανούς. Μεγαλώνοντας, πήγαινα σε όλα τα παιχνίδια της Ζαλγκίρις και ήμουν ένας μεγάλος οπαδός της ομάδας. Ήταν τεράστιας σημασίας το γεγονός πως τέλειωσα την καριέρα μου παίζοντας σε αυτή την ομάδα”.

Για την μετάβασή του στην προπονητική: “Δεν ήταν μία εύκολη μετάβαση. Πρέπει να συνηθίσεις σε νέες, διπλάσιες ευθύνες που έχουν να κάνουν με τα media, με τον οργανισμό, με διάφορα meetings. Ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα.

Απολαμβάνω την προπονητική. Είναι διαφορετική, έχει πολύ περισσότερο άγχος και χρειάζεται να σκέφτεσαι πολύ περισσότερα πράγματα απ’ ο, τι όταν είσαι παίκτης. Δυστυχώς, όμως, όταν μεγαλώνεις δεν μπορείς να παίξεις και πρέπει να πηγαίνεις κάπου αλλού”.

Τέλος για τη φετινή σεζόν της Ζαλκγίρις: “Ξεπερνάμε τις προσδοκίες που υπήρχαν για εμάς και βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη. Είμαι πολύ χαρούμενος από τα παιδιά. Έχουμε νικήσεις κάποιες πολύ μεγάλες ομάδες και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πώς τα παιδιά τα πηγαίνουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…