Κεντρική NBA Απίστευτο! Έβαλε 70 πόντους ο Ντέβιν Μπούκερ! (vid)
NBA

Απίστευτο! Έβαλε 70 πόντους ο Ντέβιν Μπούκερ! (vid)

devin booker

devin-booker-phoenix

Όσοι το έβλεπαν live δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πρόκειται για μια επίδοση, που φαντάζει σαν ανέκδοτο ή αποτυχημένο αστείο. Και όμως συνέβη! Ο Ντέβιν Μπούκερ σημείωσε 70 (!) πόντους στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον των Μπόστον Σέλτικς, σε μια πρόταση που κανείς δεν περίμενε ότι θα γραφτεί ποτέ. Ο 20χρονος γκαρντ των Σανς είναι ένας εκ των πιο ελπιδοφόρων, νεαρών παικτών του σημερινού NBA αλλά ουδείς προσδοκούσε κάτι τέτοιο. Οι Φοίνιξ Σανς κατάφεραν να ηττηθούν (130-120) αλλά ο Μπούκερ έγραψε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας με δεκάδες τρόπους!

Τα στατιστικά του βγάζουν “μάτι”, καθώς είχε 17/29 δίποντα, 4/11 τρίποντα και 24/26 βολές (!) σε 44 λεπτά συμμετοχής, με το ένα θαυμαστικό να μην αρκεί από μόνο του για να περιγράψει το μέγεθος του κατορθώματος. Πέτυχε 51 πόντους στο 2ο ημίχρονο (23 στην 3η περίοδο, 28 στην 4η)  και 11 στα τελευταία 2 λεπτά, εκεί όπου το κοινό της Βοστόνης είχε ταχθεί ανοικτά με το μέρος του, πανηγυρίζοντας σε κάθε καλάθι του!

Ο Μπούκερ έπαιζε κυριολεκτικά μόνος του από ένα σημείο και μετά, αψηφώντας τακτικές και συστήματα. Το μόνο που μετρούσε εκείνη τη στιγμή ήταν το ζεστό χέρι του, οι εκτελεστικές του ικανότητες και ο τρόπος που εκμαίευε τα φάουλ, γνωρίζοντας ότι βρίσκεται “in the zone“. Το παρακάτω βίντεο μιλάει από μόνο του.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V66fkyRNlZc]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…