Κεντρική NBA Άμυνα-“ατσάλι” και διπλό-“χρυσάφι” για τους Μπακς! (vids)

Άμυνα-“ατσάλι” και διπλό-“χρυσάφι” για τους Μπακς! (vids)

giannis antetokounmpo bucks blazers

giannis-antetokounmpo-bucks-blazers

Σε νικηφόρα τροχιά συνεχίζουν να κινούνται οι Μιλγουόκι Μπακς καθώς “απέδρασαν” με 90-93 από το Πόρτλαντ και τους μαχητικούς Μπλέιζερς, κλείνοντας το “μάτι” στα πλέι-οφς! Τα “ελάφια έχουν πλέον ρεκόρ 35-35 και βρίσκονται 1.5 νίκη πάνω από τους 9ους, Πίστονς και 0.5 από τους 8ους, Μαϊάμι Χιτ, έχοντας το πάνω χέρι για την είσοδο στον “χορό” της post-season. Αυτή ήταν η νίκη στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις για τους Μπακς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να στέκεται ξανά στο ύψος των περιστάσεων.

Ο “Greek freak” ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους (8/20 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 6/7 βολές), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες και μόλις 1 λάθος σε 36 λεπτά συμμετοχής. Η 2η περίοδος ήταν το πιο “καυτό” χρονικό σημείο για τον ηγέτη των Μπακς, καθώς σημείωσε 15 πόντους στο διάστημα εκείνο, συμβάλλοντας δραστικά στην εξαιρετική εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο. Σκόραρε ακόμη ορισμένα κρίσιμα καλάθια στο τελευταίο δωδεκάλεπτο ενώ έβγαλε και μια καθοριστική άμυνα πάνω στον Ντέιμιαν Λίλαρντ, με 6” για τη λήξη.

Ο κύριος χώρος δράσης του ήταν το “ζωγραφιστό“, επιλέγοντας να ποστάρει σε αρκετές περιστάσεις τους κοντύτερους αντιπάλους του. Εκμεταλλεύτηκε ακόμη το γεγονός ότι το Πόρτλαντ δεν διαθέτει κάποιον κλασικό “προστάτη” του καλαθιού (μόνο ο Γιουσούφ Νέρκιτς προσεγγίζει αυτόν τον όρο), μπαίνοντας στο καλάθι με σχετική επιτυχία. Το μειονέκτημά του ήταν η διάρκεια στην απόδοσή του, κάτι που διαφαίνεται και στο μέτριο ποσοστό του εντός πεδιάς (38%). Αμυντικά, όμως, ήταν “κέρβερος”, έχοντας καθοριστικό ρόλο στον ανασταλτικό τομέα των Μπακς, ο οποίος λειτούργησε περίφημα τόσο στην 1η περίοδο, όσο και στα τελευταία λεπτά.

Ο Κρις Μίντλετον ηγήθηκε ξανά του επιθετικού “φορτίου” των Μπακς, με 26 πόντους (8/19 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 1/1 βολή). Οι “γλυκές” εκτελέσεις του, τόσο σε συνθήκες catch-n-shoot, όσο και μετά από ντρίμπλα, έδωσαν πολλές λύσεις στους Μπακς, οι οποίοι ευεργετούνται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητά του να “ανοίγει” την αντίπαλη άμυνα. Το Μιλγουόκι έχει πλέον ρεκόρ 9-2, όταν ο Μίντλετον αγωνίζεται στη βασική πεντάδα!

Οι Μπακς διατηρούνταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα επιθετικά στην 1η περίοδο, με τον Μίντλετον να αποτελεί τη μόνη “όαση”. Οι Μπλέιζερς προηγήθηκαν με 17-8 αλλά οι Μπακς “ροκάνισαν” τη διαφορά, μειώνοντας σε 21-18 με τη λήξη του πρώτου δωδεκαλέπτου καθώς δέχθηκαν μόλις 2 καλάθια στα τελευταία 5 λεπτά.

Η 2η περίοδος άνηκε αποκλειστικά στον Γιάννη και την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Έλληνας σούπερ-σταρ σκόραρε περισσότερους πόντους στο διάστημα αυτό (15) από όλους τους παίκτες των Μπλέιζερς μαζί (14)! Η διαφορά κλιμακωνόταν με την πάροδο του χρόνου και το ημίχρονο έληξε με σκορ 35-48!

Το Πόρτλαντ δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Χάρη σε ατομικές πρωτοβουλίες του Ντέιμιαν Λίλαρντ (31 πόντοι), η επίθεσή τους αναθάρρησε και σε συνδυασμό με την επιθετική “ανομβρία” των Μπακς, η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε, με τους Μπλέιζερς μόλις στο -4 (63-67). Το φινάλε αναμενόταν συναρπαστικό.

Οι Μπακς προηγήθηκαν με 71-80 στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δωδεκαλέπτου αλλά το Πόρτλαντ εξακολουθούσε να έχει “σφυγμό”. Με τον Λίλαρντ ξανά σε θέση “οδηγού” και με τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ ως παρτενέρ (21 πόντοι), οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 90-87, 3 λεπτά πριν από τη λήξη. Δεν έμελλε να ξανασκοράρουν όμως. Το αμυντικό ένστικτο των Μπακς λειτούργησε στην εντέλεια μέχρι το τέλος ενώ ο Λίλαρντ απέτυχε να δώσει το “φιλί της ζωής”, αστοχώντας σε τρίποντο στο τέλος.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, οι Ράπτορς επιβλήθηκαν των Μπουλς για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2013, σε ένα ματς που τα είχε όλα: παράταση, μπουνιές αλλά και μια συναρπαστική “μάχη” ανάμεσα στον Μπάτλερ και τον ΝτεΡόζαν. Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, οδηγώντας τους Πέλικανς στη νίκη επί των Γκρίζλις ενώ οι Γουόριορς απέδειξαν ότι έχουν επανέλθει οριστικά σε τροχιά επιτυχιών, συντρίβοντας τους Μάβερικς. Τέλος, οι ανταγωνιστές των Μπακς, Μαϊάμι Χιτ νίκησαν άνετα τους αδιάφορους Σανς ενώ το ντέρμπι του L.A θύμισε περισσότερο… περίπατο στο πάρκο για τους Κλίπερς.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FpVuKNzBof8]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WvKasX2ycDw]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cGu3Nnvpyoc]

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (21/3)

  • Σικάγο Μπουλς – Τορόντο Ράπτορς 120-122 (OT) (Μπάτλερ 37 [10 ριμπάουντ], Ρόντο 24 / ΝτεΡόζαν 42, Τζόζεφ 19, Ιμπάκα 16)
  • Ντιτρόιτ Πίστονς – Μπρούκλιν Νετς 96-98 (Χάρις 24, Κάλντγουελ-Πόουπ 19, Ντράμοντ 13 [17 ριμπάουντ] / Λόπεζ 29, ΛεΒερτ 15)
  • Φοίνιξ Σανς – Μαϊάμι Χιτ 97-112 (Κρις 24, Μπαρμπόσα 13 / Γουάιτσαϊντ 23 [14 ριμπάουντ], Τ.Τζόνσον 17, Ντράγκιτς 16)
  • Μέμφις Γκρίζλις – Νιου Όρλεανς Πέλικανς 82-95 (Κόνλεϊ 16, Γκριν 12 / Κάζινς 41 [17 ριμπάουντ], Ντέιβις 19 [13 ριμπάουντ])
  • Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Ντάλας Μάβερικς 112-87 (Τόμπσον 23, Κλαρκ 18, Κάρι 17 / Νοβίτσκι 16, Νοέλ 14)
  • Σαν Αντόνιο Σπερς – Μινεσότα Τίμπεργουλβς 100-93 (Όλντριτζ 26, Λέοναρντ 22 / Τάουνς 25 [14 ριμπάουντ], Γουίγκινς 22, Μουχάμαντ 18)
  • Μιλγουόκι Μπακς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 93-90 (Μίντλετον 26, Αντετοκούνμπο 22 / Λίλαρντ 31, ΜακΚόλουμ 21)
  • Λος Άντζελες Κλίπερς – Λος Άντζελες Λέικερς 133-109 (Πολ 27, Ρέντικ 24, Ρίβερς 18 / Ίνγκραμ 21, Ραντλ 19, Ράσελ 18)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…