Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Αμφίβολος με Γαλατά ο Σπανούλης

Αμφίβολος με Γαλατά ο Σπανούλης

olympiakos 4

olympiakos-olympiacos-spanoulis-kolossos

Ο Βασίλης Σπανούλης ταλαιπωρείται από πυρετό και η συμμετοχή του στο παιχνίδι (17/3, 21:00) με τη Γαλατασαράι είναι αμφίβολη, όπως ενημέρωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

“Παίζουμε ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να μπούμε με το σωστό σκεπτικό σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του αντιπάλου. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του ότι είναι εύκολο το παιχνίδι. Η Γαλατάσαραϊ έχει κερδίσει στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Με το καλό επιθετικό της παιχνίδι, μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον αντίπαλο, κάτι το οποίο βιώσαμε στο “Αμπντί Ιπεκτσί”. Είναι μια φύσει επιθετική ομάδα, γι αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι αμυντικά για να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι τους και επιθετικά για να “χτυπήσουμε” στις αδυναμίες τους. Το αυριανό είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Περιμένουμε να έρθει κι ο κόσμος, μακάρι να γεμίσει το γήπεδο”.

Σε ερώτηση για το αν η ομάδα του ψάχνει για εκδίκηση μετά την ήττα στον α’ γύρο, τόνισε:” Κανείς δεν ξεχνάει τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Δεν θέλουμε να το πάμε εκδικητικά όμως, αλλά ως παράδειγμα προς αποφυγή. Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι”.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη, εξήγησε ότι “Αυτή τη φορά δεν θέλαμε να τον πιέσουμε να μπει. Αυτό σημαίνει ότι έμεινε περίπου ένα μήνα εκτός. Είναι λογικό επομένως να μην έχει ρυθμό άμεσα. Σιγά σιγά θα βρει τον ρυθμό του και θα “ανεβάσει” στροφές. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχει πυρετό, οπότε δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ“.

Για το αν είναι πρόβλημα ότι ο Ολυμπιακός χάνει τις διαφορές που αποκτάει σε κάποια παιχνίδια, είπε: “Υπάρχουν πολλές ομάδες που παίρνουν ένα σερί και μετά ξαφνικά κάνουν οι αντίπαλοι κάποιο σερί. Τα σερί λοιπόν είναι πιο εύκολα να γίνουν σε σχέση με παλαιότερα γιατί αλλάζει ο ρυθμός του αγώνα. Οι ομάδες έπαιζαν πιο συντηρητικά. Εμείς θέλουμε να παίξουμε μοντέρνο μπάσκετ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είπα νωρίτερα ότι η Γαλατάσαραϊ είναι μια ομάδα που παίρνει και χάνει πολύ εύκολα τις διαφορές. Μην το εντοπίζουμε λοιπόν ως πρόβλημα του Ολυμπιακού αυτό, γιατί αυτό καταλαβαίνω από το ύφος της ερώτησης. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει και πως μπορεί να τα καταφέρει”.

Αναφορικά με τη μάχη της τετράδας,πρόσθεσε: “Το πρώτο που θέλαμε ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση. Το επόμενο βήμα είναι να δούμε το πλεονέκτημα έδρας. Αν τα καταφέρουμε μαθηματικά, θα πούμε ότι κυνηγάμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Αυτή τη στιγμή το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μας είναι το πλεονέκτημα έδρας”.

Για την κατάσταση των Ματ Λοτζέσκι και Ντομινίκ Οουότερς, τόνισε: “Θα τους δει ο γιατρός πριν από την προπόνηση. Δεν υπάρχει ακόμη κάποια ενημέρωση. Θεωρώ ότι ο Ματ (Λοτζέσκι) δεν έχει κάτι σοβαρό, θα μπορέσει να αγωνιστεί. Για τον Ντομινίκ (Οουότερς), δεν ξέρω. Υπέστη διάστρεμμα με την Νταρουσάφακα, κι αγωνίστηκε τραυματίας με την ΑΕΚ. Μπράβο του που ζήτησε να είναι “παρών”, παρότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος ιατρικά. Ακόμη δεν έχει κάνει προπόνηση, μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αν δεν προπονηθεί, δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιηθεί”.

Τέλος, αναφερόμενος στον Πάτρικ Γιανγκ και τον βαθμό ετοιμότητας του, απάντησε: “Είναι ένας αθλητής που πέρασε μια δύσκολη δοκιμασία. Δεν είναι εύκολο να ζήσεις έναν τέτοιο τραυματισμό και να έχεις τόσο μεγάλο κορμί για να το διαχειριστείς. Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει. Όταν μπήκε να παίξει δεν ήταν καλός, όταν βελτιώθηκε υπέστη τενοντίτιδα και έμεινε πάλι πίσω. Είναι λογικό να μην είναι στον καλύτερο δυνατό αγωνιστικό ρυθμό. Χρειάζεται προπονήσεις και αγώνες για να βρει ρυθμό. Ο στόχος είναι τα playoffs, να είναι έτοιμος εκεί. Θέλει υπομονή. Είναι άπειρος στο πως πρέπει να διαχειριστεί έναν τραυματισμό, στο πως να μπει να παίξει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…