Κεντρική NBA 4η σερί 40άρα ο Γουέστμπρουκ, μα όχι αρκετή (vid)
NBA

4η σερί 40άρα ο Γουέστμπρουκ, μα όχι αρκετή (vid)

westbrook

westbrook

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ “έγραψε” άλλη μία πρωτοφανή στατιστική γραμμή, με 47 πόντους, 17 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Συνολικά είχε 14/30 σουτ και 17/18 βολές αλλά οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με τους Φοίνιξ Σανς να επικρατούν με 118-111. Ήταν το 4ο συναπτό παιχνίδι με +40 πόντους από τον “Westbeast“, επίδοση που είχε να καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2012, με “δράστη” τον Κόμπι Μπράιαντ!

 

Παρά τα “όργια” του σούπερ-σταρ της Οκλαχόμα, η πολυπρόσωπη επίθεση του Φοίνιξ (6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) έδειξε τον δρόμο της νίκης στους “ήλιους”, για 2ο σερί ματς. Στον αντίποδα, η πλήρης εξάρτηση από τα “κέφια” του Γουέστμπρουκ δεν λειτούργησε ευεργετικά…

Η επίθεση των Θάντερ φαντάζει προβλέψιμη σε αρκετές περιστάσεις, με μικρή ποικιλία συστημάτων, τα οποία έχουν ως βασικό γνώμονα το πόσους παίκτες θα “τραβήξει” ο “Ρας” πάνω του, ώστε να πασάρει ή πώς θα δημιουργηθεί ο χώρος, με σκοπό να πάρει ο ίδιος την προσπάθεια. 23 από τα 37 καλάθια της Οκλαχόμα προήλθαν από εύστοχο σουτ ή ασίστ του Γουέστμπρουκ! Εάν οι Θάντερ επιθυμούν να φθάσουν ψηλά, ο κόουτς, Μπίλι Ντόνοβαν οφείλει να απομακρύνει την μπάλα από τα χέρια του σταρ του για ορισμένα διαστήματα αλλά και να προσθέσει περισσότερες παραμέτρους στην επίθεση.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HnylsPWx–w]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…