Κεντρική Basket League Άρης “Ξεχειλίζουμε από γκρίνια…”

“Ξεχειλίζουμε από γκρίνια…”

Πρίφτης

apriftisΑρκετά ενδιαφέροντα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά το τέλος του αγώνα με τον Κόροιβο. Ο Ελληνας κόουτς στάθηκε στην γενικότερη… μουρμούρα που υπάρχει γύρω από την ομάδα του Άρη σχετικά με την φετινή σεζόν.

Αρχικά είπε για την επικράτηση του Άρη. “Συγχαρητήρια στα παιδιά για την νίκη η οποία ήρθε εύκολα στο τέλος. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Ντίνο (σ.σ. Καλαμπάκο) για την δουλειά που έχει κάνει με ενα ιδιαίτερο ρόστερ το οποίο δεν είναι πολύ πλούσιο. Η ομάδα του αγωνίζεται πραγματικά πολύ δυνατά εντός και εκτός έδρας. Τώρα θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την Βιλερμπάν ώστε να πάμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον αγώνα στην έδρα μας”.

Συνεχίζοντας αναφερόμενος στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Κόροιβο και στο ποιο είναι το… μάθημο από αυτό: “Κάθε μέρα υπάρχει και ένα νέο μάθημα. Εξαρτάται τι θες να δεις. Το μάθημά μου ποιο είναι; Ξεχειλίζουμε από γκρίνια… Δίχως να είμαστε τέλειοι, ακόμη και όταν κάνουμε κάτι, ακούμε γκρίνια. Είναι αρκετά εκκωφαντικό αυτό που είπα… Η ομάδα φέτος έκανε κάποιες προσθαφαίρεσεις. Είχε κάποιες δυσκολίες για διάφορους λόγους (σ.σ τραυματισμούς).

Εμείς πάντα βασιζόμασταν στην χημεία. Φέτος αυτό είναι δύσκολο, είχαμε πολλούς τραυματισμούς… Βλέπουμε δυστυχώς την αρνητική πλευρά. Εχουμε κάνει κακές ήττες αλλά και καλές νίκες. Εγώ μιλάω γενικά από αυτό που αφουγκράζομαι. Θέλαμε να πάμε στον τελικό, περάσαμε την ΑΕΚ και παλέψαμε με τον Παναθηναικό. Δεν πήραμε το Κύπελλο… Εμείς δεν στενοχωρηθήκαμε πως δεν το πήραμε; Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Νικήσαμε το Στρασβούργο με 19 πόντους και έβγαλαν το Στρασβούργο μέτρια ομάδα.

Τα αναχαιτίζουμε όλα πολύ εύκολα. Είναι δεδομένο ότι δεν είμαστε σταθεροί και έχουμε κάνει λάθος επιλογές. Γράψτε και βάλτε τίτλο ότι πάνω από όλα φταίει ο Πρίφτης. Εγώ είμαι ο υπεύθυνος. Χρειάζεται ρεαλισμός, να μην τα μηδενίζουμε όλα. Ο κόσμος έρχεται και μας υποστηρίζει και θέλουμε να συνεχίσει να το κάνει. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε με το ταλέντο που έχουμε. Δεν τα καταφέρνουμε πάντα αλλά κάποιες φορές τα καταφέρνουμε και τότε γινόμαστε μίζεροι”.

Ζάρας: “Αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο”

Ο Θοδωρής Ζάρας τόνισε: “Συγχαρητήρια στον Κόροιβο για την προσπάθεια. Πίεσε πολύ, είχε ελλείψεις και αγωνίστηκε με χαμηλά σχήματα… Δεν μπήκαμε δυνατά στο ματς και κάναμε αβίαστα λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο τρέξαμε, παίξαμε καλύτερη άμυνα και πήραμε την νίκη. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Γνωρίζαμε ότι είναι επικίνδυνη ομάδα ο Κόροιβος. Τώρα ξεκινάμε για το επόμενο ματς.

Για το πρώτο ημίχρονο: “Από πολλά πρώτα ημίχρονα, υπάρχουν μαθήματα… Εμείς το κάνουμε εύκολο ή δύσκολο. Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε κατάλληλα. Ετσι πήραμε μια εύκολη νίκη”.

Καλαμπάκος: “Ζήσαμε ένα ωραίο όνειρο για 32-33 λεπτά”

Ο τεχνικός του Κόροιβου, Ντίνος Καλαμπάκος είπε: “Συγχαρητήρια στον Άρη για την νίκη του αλλά και την πρόκριση στην Ευρώπη. Ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι, το ευχαριστήθηκε ο κόσμος… Εμείς ζήσαμε ένα ωραίο όνειρο για 32-33 λεπτά. Μετά δεν αντέξαμε… Δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσουμε μέχρι εκεί. Μας έλειπαν δύο ψηλοί, ο ένας έφυγε (Χολ), ο άλλος ήταν άρρωστος (Πόλαρντ). Ηρθαμε με έναν σέντερ και δύο τεσσέρια. Θέλαμε να κρατήσουμε τον Άρη μακριά από το καλάθι, να πιέσουμε και με ζώνες να αντέξουμε. Γνωρίζαμε ότι ο Άρης ήταν κουρασμένος. Για πολύ μεγάλο χρόνο είμαστε ευχαριστημένοι. Εξυπνα παίξαμε για τις ικανότητες μας… Από σήμερα αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι του Σαββάτου το οποίο είναι σημαντικό”.

Ο καλαθοσφαιριστής του Κόροιβου, Αντώνης Μιχάλογλου τόνισε: “Παίξαμε με πολλές απουσίες και πολλά προβλήματα. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας για να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι. Λίγο τα φάουλ, λίγο οι ανάσες, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουμε με μεγάλη διαφορά. Προέχει η Πάτρα τώρα. Το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και πρέπει οπωσδήποτε να το πάρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…