Κεντρική NBA Τριπλ-νταμπλ… express ο Γουέστμπρουκ! (vid)
NBA

Τριπλ-νταμπλ… express ο Γουέστμπρουκ! (vid)

russell westbrook thunder 2

russell-westbrook-thunder

Η πρωτοφανής ικανότητα του Ράσελ Γουέστμπρουκ να “γεμίζει” με απίθανους αριθμούς τη στατιστική του γραμμή ξεδιπλώνεται απλόχερη σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Φαίνεται, όμως, ότι ο “Ρας” θέτει νέους στόχους και προκλήσεις, σαν να έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του. Εκτός από την ποσότητα θέλει να “τερματίσει” και τον χρόνο, εντός του οποίου επιτυγχάνει τρομερές επιδόσεις. Κάπως έτσι, στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον των Λέικερς πέτυχε τριπλ-νταμπλ μέσα σε μόλις 19 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα!

Συνολικά, ο Γουέστμπρουκ τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, 18 ριμπάουντ και 17 ασίστ! Έχοντας μόλις 4/18 σουτ περιορίστηκε σε καθαρό ρόλο πλέι-μέικερ, βρίσκοντας κάθε κενό, εκθέτοντας κάθε παθογένεια στην άμυνα των Λέικερς (η οποία είναι η 2η χειρότερη στο NBA, δεχόμενη 110,2 πόντους ανά 100 κατοχές). Με πικ-εν-ρολ συνεργασίες αλλά και τη σωστή αξιοποίηση των spot-up σουτέρ, ο “Westbeast” δεν άφησε καμία συνθήκη ανεκμετάλλευτη. Οι συμπαίκτες του στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με εξαιρετικά ποσοστά (Άνταμς 7/13, Αμπρίνες 7/13, Ρόμπερσον 8/9, Σαμπόνις 4/7) ενώ ο νεοαποκτηθείς, Ταζ Γκίμπσον έδειξε κατευθείαν ότι θα έχει θετικό impact (12 πόντοι με 6/13 σουτ).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=51leb6WOoms]

Αυτό ήταν το 28ο τριπλ-νταμπλ της σεζόν για τον σούπερ-σταρ των Θάντερ και η “ανάβασή” του προς την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών (41 από τον Όσκαρ Ρόμπερτσον) συνεχίζεται ασταμάτητα!

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…