Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Το “ΟΚ” του Παναθηναϊκού “έδιωξε” το… ενδεχόμενο κλήρωσης

Το “ΟΚ” του Παναθηναϊκού “έδιωξε” το… ενδεχόμενο κλήρωσης

arissssΣτην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ δίνονται αναλυτικά οι λεπτομέρειες για την σύσκεψη που έγινε για τον τελικό Ελλάδας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 18/2 στις 17.00. Υπάρχουν, επίσης, δηλώσεις των Αριστείδη Γολέμη (Αντιπρόεδρος ΕΟΚ), Παναγιώτη Τσαγκρώνη (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ), Παναγιώτη Τριαντόπουλου (Διευθύνων Σύμβουλος ΚΑΕ Παναθηναϊκός) και Δημήτρη Παπακυριάκη (αντιπρόεδρος ΚΑΕ Αρης).

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται:

Στο “Αλεξάνδρειο Μέλαθρο”, το Σάββατο 18/2 στις 17.00 θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου ανδρών Παναθηναϊκός – Άρης.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν κοινής συμφωνίας των ομάδων αφού τους παρουσιάστηκαν τα υπάρχοντα δεδομένα στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος Αριστείδης Γολέμης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο ταμίας Δημήτρης Μπασούρης, παρουσία και των εκπροσώπων του Αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, παρέθεσαν τα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία το γήπεδο της Λάρισας, για το οποίο υπήρχε αρχική συμφωνία, δεν μπορεί βάσει νόμου να φιλοξενήσει τέτοιον αγώνα. Τα κατάλληλα και διαθέσιμα γήπεδα ήταν το “Αλεξάνδρειο”, το “Νίκος Γκάλης” και τα “Δύο Αοράκια” της Κρήτης. Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των ομάδων αν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε κάποιο, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε η λύση της κλήρωσης μεταξύ των τριών.

Οι εκπρόσωποι του Άρη, Δημήτρης Παπακυριάκης και Γιώργος Σφυρής, έθεσαν εκ νέου το αίτημά τους για τελικό στη Βόρεια Ελλάδα, καταλήγοντας στο “Αλεξάνδρειο”, αφού δεν υπήρχε άλλο εγκεκριμένο. Παρείχαν δε επισήμως εγγυήσεις για ασφάλεια και φιλοξενία. Ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος, εκ μέρους του Παναθηναϊκού ο οποίος συνοδευόταν από τον Γιώργο Μοιρέα, έκανε δεκτό το αίτημα τονίζοντας την πρόθεση του Παναθηναϊκού να μην υπάρχουν αντιπαλότητες και να βοηθηθεί το άθλημα.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, οι φορείς που συμμετείχαν δήλωσαν:

Αριστείδης Γολέμης (Αντιπρόεδρος ΕΟΚ): “Μετά τις εντάσεις των τελευταίων ημερών υπήρχε μια πραγματικά ευχάριστη εξέλιξη για το μπάσκετ. Μια σύσκεψη σε κλίμα σύμπνοιας και κατανόησης, που έφερε ένα αποτέλεσμα το οποίο μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για έναν τελικό πραγματική γιορτή, όπως όλοι το επιθυμούμε”.

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ): “Αποδείχτηκε εμπράκτως η κοινή βούληση για την εύρεση μιας λύσης που θα ήταν και σύμφωνη με τον Νόμο και τις διατάξεις Ασφαλείας και που θα έδειχνε προς κάθε κατεύθυνση ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι δρουν με γνώμονα το καλό του αθλήματος. Είμαστε πεπεισμένοι μετά τη σημερινή σύσκεψη ότι ο τελικός θα είναι του επιπέδου που αρμόζει στον θεσμό και στα δύο σωματεία”.

Παναγιώτης Τριαντόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος ΚΑΕ Παναθηναϊκός): “Λόγω των περιορισμένων επιλογών που είχαμε και της αρχικής θέσης του Παναθηναϊκού πως επιθυμεί να παίξει στη Βόρεια Ελλάδα και στην επιθυμία μας να διεξαχθεί ένας τελικός χωρίς γκρίνιες και παράπονα και να είναι διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ, συμφωνήσαμε να γίνει ο αγώνας στο “Αλεξάνδρειο”. Και εγγυήθηκαν οι δύο ομάδες και κυρίως ο Άρης που θα είναι δικό του το γήπεδο πως θα είναι ένας τελικός διαφήμιση για το άθλημα”.

Δημήτρης Παπακυριάκης (αντιπρόεδρος ΚΑΕ Αρης): “Σήμερα έγιναν πολλά βήματα εμπρός για το ελληνικό μπάσκετ. Η ΚΑΕ Άρης δεσμεύεται πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να γίνει ένα παιχνίδι που θα είναι διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ. Και ευχαριστούμε και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός που έμεινε πιστή και προσηλωμένη σε όλα όσα είχε πει και είχε δηλώσει από την αρχή, να γίνει ένας τελικός στη Βόρεια Ελλάδας”.

Οι καλύτερες αποδόσεις της αγοράς στην 2winbet.gr! Αμέτρητες στοιχηματικές μαζί με LIVE STREAMING στα παιχνίδια του ΝΒΑ αλλά και σε για όλα τα ματς της Euroleague, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα του Παναθηναϊκού απέναντι στην Γαλατά!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Προμηθέας 69-76: Γκράντ(ε) Προμηθέας, λύγισε τον ΠΑΟΚ στην παράταση!

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι ο Προμηθέας, αφού …