Κεντρική NBA Το απίστευτο γράφημα των Χιούστον Ρόκετς (pic)
NBA

Το απίστευτο γράφημα των Χιούστον Ρόκετς (pic)

james harden eric gordon rockets

james-harden-eric-gordon-rockets

Η φιλοσοφία του τρόπου παιχνιδιού των Χιούστον Ρόκετς φαντάζει απόλυτα εναρμονισμένη με το νέο στυλ που προωθείται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Με 39,8 εκτελεσμένα τρίποντα ανά αγώνα (η μεγαλύτερη επίδοση όλων των εποχών), 14,5 εκ των οποίων εύστοχα, με τρομερές αποστάσεις στην επίθεση και ταχύτητα στο παιχνίδι (99,3 κατοχές ανά αγώνα, 4οι στο NBA), υπό την ενορχήστρωση του Τζέιμς Χάρντεν καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν, κάνοντας πραγματικότητα τα όνειρα του γενικού διευθυντή της ομάδας και αναλυτή στο πανεπιστήμιο του MIT, Ντάριλ Μόρεϊ.

Ο Μόρεϊ ήταν ανέκαθεν υπέρμαχος της χρήσης του σουτ 3 πόντων, ειδικά από τις γωνίες (κοντινό τρίποντο), αντιπαθούσε πλήρως τα σουτ μέσης απόστασης (μακρινά δίποντα), θεωρώντας τα αναποτελεσματικά ενώ ενθάρρυνε τον γρήγορο ρυθμό και τη χρήση των spread πικ-εν-ρολ, στα οποία οι 3 παίκτες που δεν συμμετέχουν άμεσα ακροβολίζονται στο τρίποντο. Το χθεσινό γράφημα από τον αγώνα των Ρόκετς με τους Πέλικανς πρέπει να τον έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα.

Οι Ρόκετς εκτέλεσαν 51 φορές από τη γραμμή του τριπόντου (από τις μεγαλύτερες επιδόσεις φέτος), είχαν 37 σουτ εντός της ρακέτας και μόλις 3(!) προσπάθειες από μέση απόσταση. Αναμφίβολα, τα όνειρα του Ντάριλ Μόρεϊ έχουν γίνει πραγματικότητα, βλέποντας τους Ρόκετς να πρωταγωνιστούν (3η θέση στη Δύση) χάρη σε αυτή την ιδιαίτερα ελκυστική φιλοσοφία. Με τον Μάικ Ντ’Αντόνι στο “τιμόνι” του προπονητή, το Χιούστον μπορεί να “γλυκοκοιτάζει” μια τρανταχτή διάκριση τη φετινή σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…