Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Θέλουμε πάρα πολύ την πρόκριση…”

“Θέλουμε πάρα πολύ την πρόκριση…”

margatis 1

margatisΓια το εκτός έδρας ματς με την Παρτιζάν μίλησε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είπε:

Για τα προβλήματα της σέρβικης ομάδας (σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Παρτιζάν, Ντράγκαν Τόντοριτς δεν υπολογίζονται οι Χάτσερ, Κοπρίβιτσα και Μαρίνκοβιτς ενώ ο Λούκοβιτς είναι αμφίβολος λόγω πυρετού): “Δεν θεωρώ πως τελείωσε τίποτα μετά το πρώτο ματς. Είναι δύσκολα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παρτιζάν. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να είναι καλά. Εμείς δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό, δεν ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται και δεν είμαστε ενημερωμένοι πλήρως. Πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας.

Να κάνουμε αυτά που δουλέψαμε στο γήπεδο ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και να περάσουμε στην επόμενη φάση που το θέλουμε πάρα πολύ. Καλό είναι να είμαστε καθαρά στο τι πρέπει να κάνουμε εμείς και στο ότι οι αντίπαλοι θα παίξουν πλήρεις. Δεν χρειάζεται να βάζουμε πίεση στο μυαλό μας. Μπορεί να παίξουν όλοι, δεν γνωρίζω τι θα γίνει”.

Για το πρώτο ματς με την Παρτιζάν και αυτό της Τετάρτης: “Εμείς είδαμε τα λάθη μας (μετά την ήττα στο “Παλατάκ騔, προσπαθήσαμε να τα βελτιώσουμε…”.

Για το ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο: “Μέσα στο γήπεδό τους, με γεμάτο το γήπεδο θα βοηθηθούν (σ.σ. οι αντίπαλοι). Είναι μια ομάδα που βγάζει ενέργεια. Πρέπει να αντεπεξέλθουμε στην πίεση που θα έχουμε. Θα απολαύσω το ματς, το περιμένω πώς και πώς…”.

Mαρκόπουλος: “Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει γυρισμός…”

O Σούλης Μαρκόπουλος είπε για τον αγώνα με την Παρτιζάν: “Παρά τα όποια προβλήματα, είναι μια ομάδα που έχει γεμάτο ρόστερ και όλοι οι παίκτες έχουν ίδιους χρόνους συμμετοχής. Οπότε στο καθαρό παιχνίδι τους δεν τους επηρεάζει και ιδιαίτερα. Το είδαμε και στον τελικό την περασμένη Κυριακή”.

Για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ: “Εμείς πάντα προετοιμαζόμαστε κανονικά για όλο το ρόστερ του αντιπάλου. Όταν παίζει η μία πεντάδα μπορεί να δεχθείς κάποια πράγματα, όταν παίζει μια άλλη μπορεί να δεχθείς κάποια άλλα πράγματα. Είναι κάποια σημεία που μπορεί να σου βγουν θετικά, είναι κάποια άλλα που μπορεί να σου βγουν αρνητικά… Σε μία πεντάδα που συμμετέχει όλο το ρόστερ, μπορούν να γίνουν αλλαγές. Όταν δεν συμμετέχει όλο το ρόστερ και παίζουν κάποιοι περισσότερο χρόνο, ίσως τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν πολύ καλύτερα σε σχέση με το αν έπαιζαν με γεμάτο ρόστερ”.

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με το παιχνίδι στο “Παλατάκι”: “Και στο πρώτο παιχνίδι η Παρτιζάν είχε δύο απουσίες… Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι διαφορετικό, παίζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο… Δεν θέλουμε να τους δώσουμε χώρο και να τους αφήσουμε να τρέξουν. Δεν θέλουμε να δώσουμε ελεύθερα σουτ, ειδικά στους καλούς σουτέρ που έχουν. Πάνω από όλα πρέπει να προστατεύσουμε το καλάθι μας από δεύτερες επιθέσεις”.

Για το ψυχολογικό κομμάτι του αγώνα: “Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι από ένα ματς πρωταθλήματος. Μπαίνει το «πρέπει» και ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει γυρισμός… Οπότε οι παίκτες πρέπει να είναι απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλες τις καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν μέσα και έξω από το γήπεδο. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι μέσα στις τέσσερις γραμμές, η δική τους δουλειά είναι η κάθε μπάλα και η κάθε φάση του αγώνα. Ο,τιδήποτε από την κερκίδα, δεν πρέπει να περνάει μέσα από τα αυτιά των παικτών και πολύ περισσότερο να επηρεάζει την ψυχολογική τους κατάσταση”.

Για την πιθανή απουσία του προπονητή της Παρτιζάν: “Μακάρι ο άνθρωπος να είναι πολύ καλά, να μην έχει προβλήματα… Αυτές οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει αλλά όταν έχεις υποχρεώσεις και λείπουν τόσο βασικά στελέχη, είναι κάτι δύσκολο για μια ομάδα”.

Για το αν είναι ευκαιρία ο ΠΑΟΚ ακουστεί “δυνατά” με πιθανή πρόκριση: “Δεν ξέρω αν είναι μια τέτοια ευκαιρία γιατί αυτή η ομάδα έχει φτάσει σε φάιναλ φορ της Ευρώπης. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι το οποίο η ομάδα του ΠΑΟΚ σίγουρα θα ήθελε να κερδίσει, να προκριθεί και να περάσει στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …